Nový singel Mira Žbirku Aká si príťažlivá, ktorý otextoval Kamil Peteraj, si vybrali fanúšikovia v hlasovaní na sociálnych sieťach. Predtým, než ho naživo budú počuť na koncertoch turné Road to Abbey Road 2016, si môžu pozrieť nový videoklip, ktorý režíroval a nakrútil opäť jeho syn David.

"Chcem veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili a hlasovali za svoju najobľúbenejšiu pesničku z albumu Miro. Vážim si každý hlas. Teším sa, že fanúšikom aj Marike zaspievam Aká si príťažlivá naživo na jesenných koncertoch," hovorí nestarnúci Meky Žbirka. Svoju dlhoročnú kolegyňu Mariku Gombitovú pritom nespomína len tak. Spolu s videoklipom totiž zverejnil ich nové spoločné fotografie. Fotograf Milan Krupčík dvojicu zachytil počas príprav spoločného repertoáru na spomínané turné Road to Abbey Road 2016, keďže práve legendárna speváčka bude jeho výnimočným hosťom.

Marika Gombitová a Miro Žbirka Zdroj: Milan Krupčík 
Na štyroch exkluzívnych koncertoch, ktoré sa uskutočnia v Prahe (16.9.), Ostrave (18.9.), Bratislave (20.9.) a Košiciach (22.9.), pritom o špeciálnych hostí naozaj nebude núdza. Na bicie bude hrať Blair Cunningham, s ktorým sa 63-ročný spevák a skladateľ zoznámil v Abbey Road počas nahrávania svojej skladby Love Shines. "Už sa na to veľmi teším! Vážne. Som rád, že sa podarilo získať tak silne pracovne vyťaženého bubeníka. Mal som už tú česť s ním byť v štúdiu, keď sme nahrávali a byť s ním na jednom pódiu bude skutočným zážitkom. Verím, že nielen pre mňa, ale aj pre všetkých, ktorí sa prídu na naše koncerty pozrieť," povedal Meky o ďalšom hviezdnom hosťovi svojho turné.

Na veľkom pódiu so scénou, ktorá bude pripomínať atmosféru tohto legendárneho londýnskeho štúdia, sa predstavia aj ďalší hudobníci, ktorí spolu s Mirom Žbirkom nahrávali jeho minuloročný album. Už čoskoro bude medzinárodná skupina spoločne v Londýne skúšať skladby na turné. Ku kapele v zložení Honza Horáček, Honza Ponocný, Karel Heřman a Aleš Zenkl, ktorá s Mekym bežne hrá, pribudne okrem spomínaných hostí aj producent zo štúdia Abbey Road Rob Cass a gitarista Pearse MacIntyre

Miro Žbirka sľubuje návštevníkom veľký zážitok, pretože takým je súčasné dianie aj preňho samého. "Na tomto turné chcem divákom priblížiť moju hudobnú cestu, ktorá sa začala s gitarou na bratislavskej lavičke a postupne ma doviedla až do legendárneho štúdia Abbey Road. Bude to aj pre mňa veľký zážitok, na ktorý sa už teraz teším," dodal spevák, ktorý včera prekvapil fanúšikov na bratislavskom koncerte Adama Ďuricu.

Pozrite si videoklip k fanúšikmi zvolenému singlu:


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rado Mešša. Viac sa dozviete na stránkach www.roadtoabbeyroad.skwww.zbirka.cz a www.facebook.com/MiroZbirka.

Foto: Milan Krupčík

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová, Miro Žbirka