Jarné klubové turné Korben Dallas vyvrcholilo vo štvrtok koncertom v zaplnenom Ateliéri Babylon v Bratislave. V úlohe špeciálneho hosťa koncertu sa predstavilo česko-slovenské duo Monikino Kino, ktorého 45-minútový set napriek žánrovo odlišnej tvorbe zaujal vnímavých divákov. Opäť sa tak potvrdilo, že Slnko spája.

Vyše 800 fanúšikov si vypočulo jedenapolhodinový prierez tvorbou tria Korben Dallas - od skladieb z debutu Pekné cesty ako Nalej či Pochybnosti, cez hity z prelomového albumu Karnevalová vrana (Otec, Bolo nebolo) a piesne z tretej štúdiovky Banská Bystrica, až po skladby z minuloročného symfonického albumu Kam ideme (Sen, titulná Kam ideme), ktoré kapela prearanžovala do intímnejšej, klubovej podoby.

Ako prídavky zazneli skladby Beh a Ľahká. Milým prekvapením koncertu bolo, že diváci si spievali mnohé texty spolu so spevákom Jurajom Benetinom, a slová posledného prídavku Ľahká spievali ešte dlho po skončení piesne. 
"Sme veľmi vďační, že opäť prišlo toľko ľudí a vytvorili v klube skvelú atmosféru. V Ateliéri Babylon hráme vždy radi, aj kvôli kvalitnému zvuku a pocitu blízkosti s publikom," hovorí basgitarista Lukáš Fila. "Teraz sa už tešíme na víkend na našom milovanom strednom Slovensku - v Brezne a Lučenci," dopĺňa Banskobystričan Ozo Guttler (bicie), ktorý si v Ateliéri Babylon po čase strihol aj kratší stand-up.

Slovenskú časť jarného turné ukončia Korben Dallas budúci týždeň - 13. apríla v kine Tatra vo Vrábľoch, kde sa okrem nich predstaví aj pesničkárka Martina Javor. Nasledovať budú ešte termíny v Českej republike: 21. apríla spoločný koncert s českým duom Kieslowski na Fléde v Brne a úplne na záver dvojkoncert v pražskom klube Jazz Dock.

Zostávajúce koncerty jarného turné Korben Dallas:

8. 4. - Brezno, Bombura
9. 4. - Lučenec, Tančiareň a pivovar Franz
13. 4. - Vráble, Kino Tatra (+ Martina Javor)
21. 4. - Brno, Fléda (+ Kieslowski) 
22. a 23. 4. - Praha, Jazz Dock

Monikino Kino v Ateliéri Babylon, 7.4.2016 Zdroj: Valentína Nídelová - Valentina photo
Korben Dallas v Ateliéri Babylon, 7.4.2016 Zdroj: Valentína Nídelová - Valentina photo
Lukáš Fila, Korben Dallas v Ateliéri Babylon, 7.4. Zdroj: Valentína Nídelová - Valentina photo
Korben Dallas v Ateliéri Babylon, 7.4.2016 Zdroj: Valentína Nídelová - Valentina photo
Ozo Guttler, Korben Dallas v Ateliéri Babylon Zdroj: Valentína Nídelová - Valentina photo
fanúšikovia Korben Dallas v Ateliéri Babylon, 7.4. Zdroj: Valentína Nídelová - Valentina photo
Korben Dallas v Ateliéri Babylon, 7.4.2016 Zdroj: Valentína Nídelová - Valentina photo
Korben Dallas v Ateliéri Babylon, 7.4.2016 Zdroj: Valentína Nídelová - Valentina photoĎalšie fotky z koncertu nájdete v galérii 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Korben Dallas Matúš Németh.

Foto: Valentína Nídelová - Valentina photo

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas, Monikino Kino