Láska spája je nový projekt vytvorený spojením viacerých kreatívnych a aktívnych ľudí, ktorých okrem iných záľub spája najmä láska k muzike, kultúre a k tvoreniu ako takému. V súčasnej zložitej situácii si stanovili jednoznačný cieľ - podporiť pozitívne naladenie ľudí a šírenie kultúry aj napriek izolácii, ktorá je pre zabránenie šíreniu koronavírusu nevyhnutná.

Program podujatí, ktoré budú odvysielané pod hlavičkou projektu Láska spája, tvorí zatiaľ vystúpenie siedmich kapiel, jedna motivačná prednáška a jeden tanečný workshop. Nejde však o finálny zoznam a organizátori veria, že ďalšie mená pribudnú. "Našou snahou je, aby sa do projektu zapojilo viac interpretov a stále je možnosť pre kohokoľvek, kto tak cíti, aby sa ozval a aby sme spoločne vytvorili pre ľudí niečo, čo im môže vyčariť úsmev na tvári, a nielen to. Do portfólia projektu plánujeme okrem koncertov zapojiť aj iné oblasti kultúry, všetko však závisí od samotných interpretov, či ponúknu svoju tvorivú činnosť a budú mať chuť pridať sa k nám," hovorí jeden z autorov tejto myšlienky, hudobník a spevák Juraj Hnilica.

Súčasťou projektu sú okrem samotných umelcov aj ďalší ľudia, ktorí pracujú v kultúrnom prostredí - zvukári, osvetľovači, či kameramani. "Všetkých nás okrem lásky k umeniu spája aj to, že sme sa ocitli v týchto neľahkých časoch bez príjmu s kopou voľného času. Povedali sme si, že by bolo pekné sa spojiť a ľudí podporiť, nakoľko pre nikoho to nie je ľahká situácia. Napriek tomu nás teší, že sa našli ľudia, ktorí sa dokážu zomknúť a spoločne vymyslieť niečo s významom, hĺbkou, čistotou srdca a hlavne pre nás všetkých," dodáva Hnilica.

Sympatický pesničkár v rámci projektu vystúpi ako prvý, pričom za sebou už má aj pilotný, resp. "skúšobný" koncert projektu. Okrem neho sa počas druhej polovice apríla predstavia aj Martin Harich, Braňo Mojsej, či Barbora Švidraňová a začiatkom mája vystúpi aj kapela Darkness Positive.

Živé prenosy z jednotlivých vystúpení budú odvysielané na Facebook stránke projektu www.facebook.com/laskaspaja. Ich sledovanie je pre všetkých záujemcov bezplatné, avšak kto by cítil, že chce a má na to prostriedky, môže projekt podporiť dobrovoľným príspevkom.

Zatiaľ dohodnuté live streamy projektu Láska spája:

14. 4. - Juraj Hnilica - koncert
15. 4. - Martin Harich - koncert
16. 4. - Pavel "Hirax" Baričák - motivačná prednáška
18. 4. - Braňo Mojsej - koncert
19. 4. - Peter Juhás - koncert
27. 4. - Barbora Švidraňová - koncert
28. 4. - Shakers & Funky Amigos - tanečný workshop
30. 4. - Drozďo & Demex - koncert
3. 5. - Darkness Positive - koncert

Redakciu Hudba.sk za tím projektu Láska spája informoval Juraj Hnilica. Tlačovú správu sme upravili.