Spevák Paľo Drapák vydáva v týchto dňoch svoj nový album s príznačným názvom Dvanásť XII – dvanásť rokov po svojom predchádzajúcom albume prináša zbrusu nových dvanásť skladieb. Tie predstaví fanúšikom naživo už vo štvrtok 9. mája na krste albumu v bratislavskom rockovom klube Randal.

Nezameniteľný hlas Paľa Drapáka a štýl melodického heavy metalu je to, na čo sa priaznivci môžu tešiť aj na novinke. Paľo Drapák s kapelou predstaví album spolu so svojimi hudobnými hosťami, ktorí sa na albume podieľali - Lenkou LeRa Rakar, Sajmon Groschmidtovou, Dominikou Starou a s gitaristom Milošom Dodom Doležalom. Ten na seba zoberie aj úlohu krstného otca albumu. "Po práci v štúdiu s dobrými hudobníkmi sa už neviem dočkať na živé hranie nových skladieb," teší sa Paľo Drapák.

Prvou známou skladbou albumu je Modlitba, ktorej videoklip hudobník zverejnil pred minuloročnými Vianocami. Odvtedy Drapák spolu s hudobníkmi pracoval v štúdiu na finálnej podobe albumu. Ten je však, okrem rockových skladieb s charakteristickým chrapľákom Paľa Drapáka, aj plný prekvapivých spojení v podobe niekoľkých duetov.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Peter Kramár.