Kapela No Name si pred časom splnila ďalší muzikantský sen – zahrali svoje skladby v akustickej verzii na koncerte, ktorý odvysielala hudobná televízia Óčko. Spestrenie ich muzikantskej kariéry však spustilo nečakaný záujem usporiadateľov o takýto koncertný program.

"Akustické verzie našich piesní sme si nechávali na správny čas, pretože sme takéto spracovanie našej hudby považovali za niečo, čo je možné v rámci kariéry uskutočniť málokrát. No a počkať si na ten správny moment sa oplatilo," hovorí líder skupiny Igor Timko. Skupina totiž po vystúpení dostala takmer 50 ponúk z rôznych kútov Čiech a Slovenska a zrazu bol z toho veľký, ale veľmi príjemný problém - kam v koncertnom kalendári vtesnať takéto turné, keď kapela má svoje koncertné aktivity naplánované aj dva roky dopredu? "Nakoniec sa nám podarilo uspokojiť 21 ponúk a tie koncerty odohráme v tomto roku," upresňuje Igor.

Prvé tri z nich už No Name odohrali začiatkom roka (Brno, Plzeň, Uherský Brod) a skvelé ohlasy fanúšikov ich len utvrdili v tom, že to bolo dobré rozhodnutie. Po festivalom koncertovaní počas leta bude skupina v akustických koncertoch pokračovať na turné a odohrá ďalších 18 koncertov, z toho tri na Slovensku - 16. decembra v Trenčíne, o deň neskôr v Bratislave a napokon tri dni pred Vianocami doma v Košiciach.

No Name svoju energiu venovali v posledných dňoch aj príprave nového, veľmi netradičného videoklipu. Zaujímavé obrázky zo života na cestách prepojili s inštrumentálnymi výkonmi členov skupiny a zostrihali na inštrumentálnu skladbu Homo Instrumentalis, ktorá sa nachádza na ostatnom albume s názvom Nový album. Popri klasických rádiových hitoch je tento klip takým malým experimentom, ktorým kapela dala darček nielen fanúšikom, ale aj sebe.


Akustické turné No Name 2014

7. 10. - Tábor
8. 10. - České Budějovice
9. 10. - Příbram
14. 10. - Tachov
15. 10. - Nový Bor
16. 10. - Kutná Hora
17. 10. - Třinec
22. 10. - Ústí nad Orlicí
23. 10. - Náchod
29. 10. - Olomouc
15. 11. - Praha
26. 11. - Havířov
11. 12. - Ostrava
13. 12. - Karlovy Vary
15. 12. - Zlín
16. 12. - Trenčín
17. 12. - Bratislava
21. 12. - Košice


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Lenka Slaná.

Foto: Tony Baša

Súvisiaci interpreti: No Name