Úžasná atmosféra v novom videu kapely OneRepublic, intergalaktický úlet v podaní Klaxons, mysteriózny lunapark v novinke od Kaiser Chiefs, nestarnúca zvodkyňa Jennifer Lopez, sentimentálni La Roux, goticky očarujúca Sophie Ellis Bextor či dramatický Alex Clare. Pozrite si výber z nových, nielen popových videoklipov.

Americká pop-rocková kapela OneRepublic zverejnila videoklip k piesni Love Runs Out. Režisérkou atmosférickej novinky plnej tancujúcich ľudí na púšti, medzi ktorými je aj 34-ročný spevák formácie Ryan Tedder, je Sophie Muller. S 52-ročnou rodáčkou z Londýna v minulosti spolupracovali napríklad aj No Doubt, Shakira, Garbage, The Killers, Blur alebo Eurythmics. Singel Love Runs Out sa nachádza na albume Native, ktorý OneRepublic vydali vlani v marci.

 
Čerstvou novinkou britskej kapely Klaxons je videoklip k piesni Show Me A Miracle. Formácia sa k štvrtej zverejnenej skladbe z očakávaného albumu Love Frequency rozhodla nakrútiť "vesmírne video" plné mimozemšťanov. Spomínaná tretia štúdiovka by sa mala dostať na trh 16. júna a pochádzajú z nej aj piesne There is No Other Time, Children Of The Sun a Atom To Atom. Na albume pracovali James Murphy, Gorgon City, Erol Alkan či Tom Rowlands z The Chemical Brothers. 


Ďalší zástupcovia britskej indie scény Kaiser Chiefs majú nové video k singlu Meanwhile Up In Heaven. V klipe, ktorý sa odohráva v takmer opustenom lunaparku sa doráňaný spevák Ricky Wilson stretáva a tancuje s tajomnou nevestou, ktorú si zahrala Amanda Abbington, známa zo seriálu BBC o Sherlockovi Holmesovi. Novinka je po Coming Home druhým singlom z nového albumu Education, Education, Education & War (2014).


Americká speváčka s portorickým pôvodom Jennifer Lopez aj vo svojich 44 rokoch vyzerá neodolateľne. V novom klipe režiséra Anthonyho Mandlera k piesni First Love si zahrala s o 10 rokov mladším mužským modelom Davidom Gandym. Čiernobiela snímka sa natáčala v kalifornskej púšti neďaleko Los Angeles. Novinka je ďalším singlom z očakávaného albumu A.K.A., ktorý vychádza už 13. júna.


Britský spevák Sam Smith ešte koncom mája zverejnil videoklip k piesni Leave Your Lover. O réžiu klipu, v ktorom si zahrala aj modelka Daisy Lowe, sa postaral Luke Monaghan. Pieseň pochádza z debutového albumu In the Lonely Hour, ktorý spevák vydal 26. mája. Z nahrávky pochádzajú aj single Lay Me Down, Money on My Mind a Stay with Me. Viac sa o albume, ktorý je jedným z najočakávanejších debutov tohto roka, dočítate už čoskoro v našej recenzii.


La Roux nedávno "zhmotnili" svoj návrat na scénu zverejnením singla Let Me Down Gently, ku ktorému takisto koncom mája zverejnili aj oficiálny videoklip. Režisérom intímneho videa, ktoré stavia na záberoch na charizmatickú speváčku Elly Jackson, je Oliver Handlee Pearch. Druhý album úspešného dua s názvom Trouble In Paradise by mal vyjsť 7. júla. 


Zaujímavým videoklipom sa pripomína ďalšia britská speváčka Sophie Ellis Bextor. Vznikol k jej aktuálnemu singlu Love Is a Camera a speváčka v ňom prostredníctvom fotografií uväzňuje duše rôznych ľudí. Skladba pochádza z jej piateho albumu Wanderlust, ktorý vyšiel v januári.


Vychádzajúcou hviezdou na ostrovnej scéne je 20-ročná Ella Eyre, známa najmä z medzinárodného hitu Waiting All Night formácie Rudimental. Najnovšie zverejnila videoklip k singlu If I Go. Skladbu prezentuje v malej miestnosti, pričom spolu s dvoma mužmi chodí po stenách izby. O réžiu videa sa postaral Henry Scholfield. Na piesni If I Go sa podieľal aj skladateľ a producent Jarred Rogers, s ktorým v minulosti spolupracovali napríklad Lana Del Rey, Demi Lovato, Annie Lennox, Lauryn Hill či Tinie Tempah.


Medzi konkurentky Elly Eyre patrí napríklad Pixie Lott, ktorá má nové oficiálne video k chytľavému singlu Lay Me Down. Klip plný slnka a dovolenkovej atmosféry sa natáčal na juhu Francúzska pri Stredozemnom mori. Po piesni Nasty ide o druhý singel z jej pripravovaného tretieho albumu. Ten bude niesť jej meno a vyjsť by mal 4. augusta.


Z iného súdka je tvorba kapely Wolf Alice, ktorá je na scéne len dva roky, no už stihla zaujať britské médiá originálnym indie-rockom s prvkami folku, grungu i popu. Ich najnovší singel Moaning Lisa Smile z nahrávky Creature Songs EP zaujme na prvé počutie a výbornýje aj videoklip v réžii Ozzieho Pullina.


Britský raper a spevák Example vydáva v júli nový album s názvom Live Life Living a aktuálne ho propaguje už tretím singlom s názvom One More Day (Stay with Me), ku ktorému nedávno predstavil tento videoklip.


A na záver opäť britská scéna a jeden z jej najzaujímavejších objavov posledných rokov - Alex Clare. Tento rok by mal vydať očakávaný druhý album Three Hearts, prvou ochutnávkou je singel War Rages On, ktorý sprevádza dramatické slow-motion video.


Výber klipov: Hudba.sk, (zdroje: SITA, Digitalspy.co.uk, Nme.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Jennifer Lopez, OneRepublic