V sobotu 10. júna sa A4 - priestore súčasnej kultúry v Bratislave uskutoční krst albumu kultovej kapely Ospalý Pohyb. Materiál z "optimisticky" nazvaného nového albumu Úzkosť a rozklad zaznie v tento pamätný večer naživo.

Kapela Ospalý Pohyb vznikla ako logické pokračovanie starších projektov skladateľa Martina Burlasa - Maťkovia a Zabudnutý ohyb. V prvej polovici 90-tych rokov sa v nej vystriedalo viacero viac či menej stálych členov a hostí (Lucia Piussi, Miki Škuta, Jozef Vlk) a nahrala tri albumy.

Aktuálne hrá formácia v zostave s Petrom Zagarom (klávesy), Danielom Balážom (bicie nástroje a elektronika) a Pavlom Hubinákom (gitary), spieva a na klávesy a basgitaru hrá Martin Burlas. Od svojho návratu na scénu v roku 2015 vydala jedno EP a dva dlhohrajúce albumy. Ten najnovší, Úzkosť a rozklad, vyšiel na konci mája a v sobotu budú mať fanúšikovia v Bratislave zrejme jedinú tohtoročnú príležitosť počuť ho naživo.


Redakciu Hudba.sk informovala Katarína Svobodová z A4. Viac sa o skupine Ospalý Pohyb dozviete na oficiálnej stránke Ospalypohyb.sk.

Foto: Peter Hajdin