Slovenská kapela Sanchez Amsterdam pred pár dňami oznámila prvú vážnejšiu zmenu zostavy. Jeden z jej zakladajúcich členov, klávesák Jakub Valachovič, sa rozhodol zo skupiny odísť. Podľa jeho vyjadrenia nešlo o unáhlený krok, ale o dlhšie plánovanú vec, na ktorej sa s ostatnými členmi skupiny dohodli pri spoločných rozpravách.

Hudobník svoje rozhodnutie oznámil v nedeľu v príspevkoch na oficiálnych stránkach skupiny na Facebooku a Instagrame. Podľa jeho slov sa s kapelou rozchádza v dobrom a plánujú si pomáhať aj naďalej. 



Sanchez Amsterdam sa nedávno predstavili na turné s The Paranoid a pred pár mesiacmi vydali album Tanec v ohni. Hrajú moderný rock s prvkami elektroniky, a tak je Valachovičov odchod dosť zásadnou zmenou. V kapele obsluhoval elektronické nástroje, klávesy a syntetizátor. Vidieť sme ho mohli aj za mikrofónom ako vokalistu alebo s basovou gitarou. Rovnako ho fanúšikovia mohli spoznať aj v klipoch k skladbám Uletení anjeli alebo Aneta.

Chalani zo skupiny však majú pred sebou nadupané leto a podľa slov, ktoré boli zverejnené v statuse, je všetko pripravené na to, aby toto leto dokázali absolvovať všetky plánované koncerty. V pôvodnom zložení sa kapela naposledy predstaví 16. júna na Festivale Legendy, kde vystúpia aj Karel Gott, Alphaville, Chris Norman, Olympic, Inekafe, Kandráčovci, Kollárovci, Horkýže Slíže a ďalší.

Zdroj: Sanchez Amsterdam
Foto: archív skupiny