Americká kapela The Smashing Pumpkins zverejnila skladbu Solara. Novinka je prvou ukážkou tvorby obnovenej pôvodnej zostavy formácie v zložení Billy Corgan (spev, gitara), James Iha (gitara) a Jimmy Chamberlin (bicie) po osemnástich rokoch.

K pôvodnej trojici sa pridal aj dlhoročný spolupracovník The Smashing Pumpkins, gitarista Jeff Schroeder. Pôvodná basgitaristka D'arcy Wretzky sa na nových projektoch kapely nepodieľa. Solaru nahrali v Shangri La Studios v Malibu s uznávaným producentom Rickom Rubinom.

Solara tiež prvou skladbou Corgana, Ihu a Chamberlina po 18 rokoch. Muzikanti zahrajú skladbu po prvý raz naživo v pondelkovej The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Kapela si takisto naplánovala turné, na ktoré vyrazí s basgitaristom Jackom Batesom, ktorý je synom Petra Hooka z už nefungujúcich Joy Division.


Muzikanti plánujú tento rok vydať dve EP nahrávky. Novinky ponúknu spolu osem skladieb s názvami SolaraMarchin’ OnTravelsSeek and You Shall DestroyWith SympathyKnights of Malta, Silvery Sometimes (Ghosts) a Alienation. Zatiaľ nie je známe, kedy presne sa dostanú na trh.

Zdroj: SITA (rollingstone.com)
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Smashing Pumpkins