Šťastie je druhým singlom z pripravovaného tretieho štúdiového albumu autorského projektu Felix hudobníka a skladateľa Jakuba Tvrdíka, ktorý je známy najmä ako hráč na klávesy v skupine Billy Barman. Ide o prvú "felixovskú" skladbu, ktorá má aj videoklip.

Jakub Tvrdík v novinke zložil hudbu a skladbu tiež produkoval, text napísal Ján Hurtík a mix a mastering mal opäť na starosti Matej Turcer zo štúdia PULP.

Hlavná myšlienka skladby vychádza z Jakubovej príhody, keď si v nepozornosti pri jazde bicyklom vybil predné zuby a prišiel celý dochrámaný domov, kde ho čakala nechápajúca manželka a malá dcérka. "Je to vlastne vtipný text so zdvihnutým ukazovákom, keďže takáto ľahkovážnosť v kontexte Jakubovho rodičovstva opisuje skutočné hodnoty a pripomína skutočné šťastie, ktoré prichádza v rôznych podobách a niekedy sa musí pripomenúť aj tvrdším spôsobom," hovorí autor textu.

Autor videoklipu Martin "Mako" Mesároš v prevažne čiernobielom vizuáli stvárňuje pocity súvisiace s hľadaním cesty ku šťastiu. Tak ako šťastie je veľmi efemérny a subjektívny pocit, aj jeho stvárnenie má tisícky podôb.


Text: Hudba.sk (zdroj: Jakub Tvrdík)