Headlinermi tohtoročného Sziget festivalu sú hviezdy ako Justin Bieber, Dua Lipa, Arctic Monkeys, Calvin Harris či Kings of Leon, ale aj fanúšikovia elektronickej hudby sa môžu tešiť na skvelý lineup. Hlavnou tanečnou scénou festivalu je Colosseum, vizuálne jedinečná open-air aréna, kde tento rok zahrajú mená ako Seth Troxler, John Talabot, Ben Klock, Honey Dijon a ďalší.

Colosseum stage patrí medzi najunikátnejšie festivalové open-air arény s elektronickou hudbou. Je to exkluzívne pre Sziget navrhnutý 360-stupňový priestor vytvorený z dreva a vybavený špičkovou zvukovou a svetelnou technikou.

Medzi najväčšie hviezdy, ktoré sa na Colosseum stage počas tohtoročného Szigetu predstavia, bude patriť Seth Troxler, ktorý fanúšikom ponúkne svoj nákazlivý mix housu a techna. Zo Španielska príde roztancovať obyvateľov Ostrova slobody dídžej a producent John Talabot. Berlínsku techno scénu bude zastupovať dlhoročný rezident svetoznámeho klubu Berghain Ben Klock.

V lineupe hviezdi aj dánsky dídžej a producent Kölsch, ktorý má za sebou spoluprácu s Coldplay, Imogen Heap alebo London Grammar. V neposlednom rade bude svetovú dídžejskú špičku zastupovať v New Yorku a v Berlíne udomácnená Honey Dijon, od ktorej môžeme očakávať hravý a bujarý mix klasického housu a disca s rytmickým technom.

Colosseum stage na Szigete 2022 Zdroj: PR / Sziget
Sziget obľubujú aj slovenskí fanúšikovia, výhodou festivalu je nielen blízkosť Budapešti z celého Slovenska, ale aj možnosť kúpiť si vstupenky aj na jeden deň. V predaji sú aj trojdňové a šesťdňové permanentky. Festival tento rok ponúka skvelý lineup, popri už spomínaných headlineroch budú koncertovať aj Tame ImpalaLewis Capaldi, Stromae, Bastille, Sam Fender, Rüfüs Du Sol, Anne-Marie, Steve Aoki, Alan Walker, Woodkid, Jungle, Slowthai, Sigrid, Caribou, Floating Points a mnohí ďalší.

Podrobnosti o vstupenkách, kompletný program a všetky informácie v slovenčine nájdete na webe www.szigetfestival.com

Sziget festival 2018 Zdroj: PR / Sziget
Sziget festival patrí medzi najväčšie, najlepšie a najoceňovanejšie európske hudobné festivaly. Každoročne sa v parku na ostrove v centre Budapešti stretnú fanúšikovia z celého sveta. Inak tomu nebude ani tento rok od 10. do 15. augusta. Ostrov Óbudai privíta stovky tisíc návštevníkov a cieľom organizátorov je priniesť počas šiestich dní tie najväčšie mená hudobnej scény z najrôznejších žánrov.

Sziget však nie je len o hudobných zážitkoch: je o láske, umení a slobode vo všetkých podobách. Okrem koncertov si môžu návštevníci vypočuť zaujímavé besedy či prednášky, pozrieť si divadelné a cirkusové predstavenie, zašportovať si alebo si len tak odpočinúť na pláži. Ostrov Óbudai navyše leží v blízkosti centra mesta, takže viacdňoví návštevníci majú skvelú príležitosť bližšie spoznať aj samotnú Budapešť.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Sziget pre Slovensko Silvia Turnerová. Tlačovú správu sme upravili. Novinky festivalu môžete okrem oficiálneho webu www.szigetfestival.com sledovať aj na slovenskej Facebook stránke festivalu.