Prešovskí hudobníci aj tento rok mieria do obľúbeného rekreačného strediska Sigord, kde fanúšikom ponúknu 19. júla obľúbené hity aj úplné novinky. Priestor dostanú tiež mladé lokálne kapely, ktorým sa darí plniť domáce kluby a niekoľko revivalových skupín.

"Bude to pre nás malá dovolenka s priateľmi, muzikou a dobrým pivom. S kapelou si zahráme aj naše nové skladby, ktoré ľudia mohli počuť zatiaľ len na DrinkIn Feste pred mesiacom. Na nový album máme pripravených viac ako desať skladieb, naživo z nich zahráme tri alebo štyri," pozýva na podujatie Martin Husovský zo skupiny Komajota.

Úplnú premiéru na Sigord Live zažije skupina Heľenine Oči, ktorá v týchto mesiacoch dokončuje nový album a pripravuje rozsiahle jesenné turné po Slovensku, Poľsku a v Čechách. Na Sigord privezie so sebou Plavčíka Milana a ďalšie obľúbené hity skupiny. Ďalej sa predstavia skupiny Papyllon, Raindown, Fúzy Múzy, The Other Blue, Tublatanka Revival a 1st Slovak Pink Floyd Revival.

Podujatie sa koná pod taktovkou ľudí z nahrávacieho štúdia a multimediálneho priestoru Umpax na čele s Petrom Migašom, ktorí celoročne organizujú podujatia v Prešove. Podobnú atmosféru, akú hudobní fanúšikovia zažívajú na tanečných party Back2Love, DrinkIn Feste či v tanečnom stane na Dobrom Festivale (reportáž) preto prinesie aj tento ročník Sigord Live. 

Pre návštevníkov je zabezpečená kyvadlová doprava z autobusovej stanice, ktorá bude premávať z nástupištia č. 21 od 17:00 každú hodinu až do 22:00 za 0,50 eur. Informácie o doprave zo Sigordu prinesú organizátori na facebookovej stránke podujatia. Pre deti a držiteľov preukazu ZŤP je vstup na akciu zdarma. Do 18:00 bude vstupné stáť 4 eurá a potom 5 eur. Sigord Live 13 sa uskutoční 19. júla na terase Opalex Sigord.

Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček, PR manažér podujatia.

Foto: albertcurny.sk

Súvisiaci interpreti: Heľenine oči, Komajota