Elektronické duo Disclosure nahrávalo nový album Caracal aj s Lorde, ktorá sa preslávila v roku 2013 globálnym hitom Royals. Informáciu prezradil 21-ročný Howard Lawrence v rozhovore pre americký magazín Rolling Stone. Britská dvojica s novozélandskou speváčkou prvýkrát spolupracovala vlani, keď sa spolu predstavili na odovzdávaní cien BRIT Awards.

"V štúdiu sa objavila sama, žiadny manažment ani bodyguard. Je to tá najvyrovnanejšia spolupráca na albume," povedal na margo 18-ročnej držiteľky dvoch cien Grammy či jednej BRIT Award. Samotná Lorde pritom už pred mesiacom na Twitteri prezradila, že s nimi spolupracuje. A keďže sama chystá nový album, možno bude hosťovanie vzájomné. Naznačila totiž, že robia na viacerých skladbách.


Bratia Howard a Guy Lawrenceovci nedávno uviedli, že na albume Caracal, ktorý vyjde 25. septembra, spolupracoval aj Sam Smith. "Mali sme celé tri dni na to, aby sme spolu so Samom relaxovali a písali, čo sú zároveň moje dve najobľúbenejšie činnosti," vyhlásil Howard. Okrem spomínaných interpretov na novinke spolupracovali aj Kwabs, Lion Babe či spevák Gregory Porter, ktorého je možné počuť v prvom singli Holding On. K tomu už formácia ponúkla aj videoklip, ktorý je prvou časťou štvordielneho celku.


Disclosure sa na hudobnej scéne sa pohybujú od roku 2010, keď vydali aj debutový singel Offline Dexterity. V júni 2013 ponúkli album Settle, s ktorým sa dostali na vrchol UK Chartu. Štúdiovka, ktorú nominovali na Grammy či BRIT Award, obsahuje napríklad aj hity Latch (feat. Sam Smith) a White Noise (feat. AlnaGeorge). Na konte majú tiež niekoľko EP nahrávok. 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Pitchfork.com, Twitter

Súvisiaci interpreti: Disclosure, Lorde