Úspešná slovenská formácia Peter Bič Project a raper Kali, s ktorým skupina nahrala singel Wanna Live, odleteli v noci na benefičný koncert do Chicaga, kde chcú 11. júla v Krajanskom centre pri Kostole sv. Šimona Apoštola spoločne podporiť slovenskú komunitu žijúcu na brehu Michiganského jazera.

Projekt nesúci heslo "Wanna Live, Východ prichádza na západ" iniciovala Miroslava Triščová, ktorá pred časom stála pri zrode myšlienky pomôcť svojim bratom Damiánovi a Martinovi trpiacim Wilsonovou chorobou. Vďaka nej sa tak spojila trojica interpretov z dvoch táborov - Peter Bič Project, Kali a Peter Pann, ktorí si v súčasnosti stanovili ďalší cieľ, a to prostredníctvom projektu Wanna Live priniesť slovenskej komunite v štáte Illinois pocit rodnej zeme. Prostriedky vyťažené z benefičného koncertu by mali slúžiť na rozvoj Krajanského centra a slovenskej školy v USA. 

Peter Bič Project sa na koncert v Spojených štátoch amerických už veľmi teší. "Nevieme sa dočkať, kedy v Chicagu zahráme. Samozrejme, sa tešíme aj na samotné mesto, ktoré má svoju špecifickú atmosféru. Budeme tam týždeň, tak si užijeme všetko, čo sa dá," povedal v rozhovore pre agentúru SITA Peter Bič. Kali naopak vystúpenie v americkej metropole obzvlášť neprežíva. Pôjde podľa neho o koncert ako každý iný. "Samozrejme, sa z toho teším, ale samotný koncert bude prebiehať ako hocikde inde, čiže keď budem stáť na pódiu, tak nebudem myslieť na to, že som v Chicagu. Do môjho portfólia je to však veľké plus," vyjadril sa raper pre internetový portál highlife.sk.

Pozrite si videoklip Wanna Live ako aj nový letný singel Don't Go Away:


Zdroj: SITA (KALI Records)
Foto: Ján Štovka

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project