Indie rockeri Genuine Jacks ohlasujú nový album s názvom Turning Monochrome, ktorý vyjde v septembri 2019. Od ich poslednej nahrávky Candyland ubehli už tri roky a v kapele sa toho za tento čas veľa zmenilo.

Asi najdôležitejšou zmenou sú noví členovia - Jakub Spiszak (Our Stories, Small Town Life) za bicími a Ondřej Blažek v úlohe gitaristu. Chalani v kapele dopĺňajú zakladajúcich členov, ktorými sú spevák a gitarista Juraj Ondrejka a basák Jakub Blokša.

"Na novom albume sme sa naozaj nadreli, o čom svedčí aj fakt, že sa mu venujeme nepretržite už dva roky. Mám pocit, že sme za tento čas hudobne trochu dospeli, v čom nám veľmi pomohli hlavne naši fantastickí producenti Kuba Kaifosz (Lazer Viking) a Charles Rowell (Crocodiles). Singel Creep Lover mi príde ako dobré premostenie od drsného, nespútaného zvuku z Candylandu k zvukovo rozmanitejším a nápaditejším songom na Turning Monochrome,“ prezradil spevák Juraj. 

Genuine Jacks sa pred pár mesiacmi ukázali aj na showcase festivale SHARPE, kde v rámci listening session získali od hudobných kritikov a profesionálov z brandže veľmi pozitívne hodnotenie práve k singlu Creep Lover. Dnes si túto chválami ospevovanú skladbu môžete vypočuť spolu s farebným klipom, ktorý bol natočený zaujímavou duálnou technikou. O kameru a strih sa postaral Marián Šicko, ktorý kapele pomáha s videoklipmi už niekoľko rokov. Farby skrotil Tomáš Holocsy, ktorý s kapelou v minulosti pracoval na strihu videoklipu k skladbe Birdie.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za Genuine Jacks poskytla Katja Thalerová. Novinky skupiny môžete sledovať na www.facebook.com/GenuineJacks.

Foto: artwork / Ondřej Blažek