Po videoklipoch k pesničkám Miesto s Benom Cristovaom a Dážď s Nelou Pociskovou zverejnila skupina IMT Smile už tretí tohtoročný videoklip na podporu nového albumu Srdce Rozum Blvd. Nakrútili ho k skladbe Peaceful Village, ktorá je ich prvou piesňou v angličtine.

Spolu s IMT Smile v nej spieva Jamajčan Winston Reedy. "Pieseň vznikla od začiatku v angličtine, a preto sme sa rozhodli, na základe odporúčania, pre spoluprácu s jamajským spevákom žijúcim v Londýne," hovorí Ivan Tásler.

"Text je o jednej pláži a dedine v Kambodži, v ktorej sme boli spolu aj ako kapela a kde sme dokonca zahrali na miestnom markete. No za pár rokov sa z toho krásneho miesta, stalo vďaka necitlivým developerom, jedno veľké stavenisko. No duša toho miesta žije ďalej a o tom je tento song," približuje spevák príbeh skladby Peaceful Village.


Skupina IMT Smile minulý víkend v Bratislave a v Banskej Štiavnici odštartovala svoju letnú koncertnú šnúru. Okrem noviniek z albumu Srdce Rozum Blvd zazneli aj staršie hity v nových aranžmánoch. Príjemným momentom na pódiu bolo prevzatie dvojnásobnej platiny za predaj predošlého albumu Budeme to stále my.

"Je to album z roku 2018 a tento status už dosiahol skôr, ale teraz si ho môžeme prevziať za účasti našich fanúšikov, lebo je to aj vďaka nim. Tento album v našej kapele veľa zmenil, dá sa povedať, že skoro všetko, a ako vidno, k lepšiemu," povedal Ivan Tásler pri preberaní ocenenia.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili.

Foto: Lucia Benediková

Súvisiaci interpreti: IMT Smile