Slovenská kapela The Youniverse zverejnila štvrtý singel z pripravovaného albumu Neon. Po dlhom lockdownovom období sa všetci prirodzene tešia z možnosti užiť si letnú zábavu naplno. The Youniverse svoju radosť z možnosti opäť naživo koncertovať vložili do šťavnatej tanečnej skladby s názvom Lime, ktorá už tradične vychádza vo vydavateľstve Bruuder Records.

Lime je úplne prvá tanečná skladba kapely The Youniverse, ktorú za veľmi krátky čas napísala speváčka kapely Tammy Nižňanská spolu s gitaristom Jergušom Oravcom a bubeníkom Adamom Olexíkom. Spolu so skladbou skupina prichádza aj s videoklipom, ktorý umocňuje párty atmosféru singla. Videoklip vznikol v profesionálnom prostredí s profi štábom, kde hlavnú úlohu hrala Tammy Nižňanská, ktorá celý klip od vízie až po realizáciu úplne sama manažovala, režírovala a dokonca aj strihala.

"Skladba Lime vznikla naozaj za veľmi krátky čas. Je to niečo iné ako sme robili doteraz, myslím, že sa nám konečne podarilo zložiť párty song. Už počas masteringu skladby som mala v hlave myšlienku, ako by mal klip vyzerať: iba sedieť a mať okolo seba plno tancujúcich, samozrejme krásnych chalanov, ako na nejakej rave párty. Som nesmierne šťastná, že sa to všetko nakoniec podarilo podľa mojich predstáv. Veľmi si vážim, že sme mohli spolupracovať s naozajstnými profíkmi. Kasting sa veľmi vydaril, okrem peknej diverzity medzi účinkujúcimi sme mali česť pracovať aj s talentovaným tanečníkom Simonom Šinkom," opisuje Tammy vznik skladby a videoklipu.


"Klip s nami konzultoval aj fenomenálny vizuálny umelec a fotograf Matúš Bence. O styling sa postarala Zuzka Laučíková, ktorá spolupracuje s českým aj portugalským Vogue a Mischel Warenits, ktorá sa postarala o makeup a hair styling. Kameru mal na starosti Michal Pavlovič zo Studia 23, produkciu riešil Mikuláš Škripeň, pomáhali aj dizajnéri Pavol Dendiš, Patrik Haaz a Famale. Štáb, ktorý na klipe pracoval, bol dosť veľký a aj preto som nesmierne rada, že výsledok stojí za to. Paradoxne nám svojím spôsobom pomohla aj pandémia, vďaka ktorej nás finančne podporil Fond na podporu umenia. Bez tejto podpory by sa nám určite nepodarilo naplniť naše vízie, za čo sme samozrejme nesmierne vďační," dodáva.

The Youniverse sa chystajú stráviť najbližší čas aj koncertovaním po slovenských mestách, pričom do programu letného setlistu kapely pribudli aj všetky doteraz zverejnené single z pripravovaného albumu Neon. Fanúšikovia kapely sa na nich môžu tešiť v ôsmich mestách, pričom až trikrát sa v lete predstaví v Bratislave.

23. 7. - Bratislava, Mäsokombinát
24. 7. - Dubnica nad Váhom, Múzeum
6. 8. - Trenčín, Mierové námestie
13. 8. - Banská Bystrica, Klub 77
14. 8. - Brezno, Bombura
17. 8. - Bratislava, Café Propeler
19. 8. - Nitra, Music a Café
4. 9. - Bratislava, Dunajský Pivovar
17. 9. - Prievidza, Piano Club
18. 9. - Žilina, Klub77

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Branislav "Kalo" Kaľavský. Text správy sme upravili.