Britská speváčka M.I.A. vydá svoj štvrtý štúdiový album v decembri. Prezradila to v utorok na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Jeho názov, tracklist či presný dátum vydania však zatiaľ nie je známy. Okrem nového albumu speváčka chystá aj autobiografiu, bližšie nešpecifikovaný dokument a výstavu svojich malieb.

"Ak chcete vedieť niečo o mojom LP, položte mi otázky a ja na 10 z nich odpoviem," napísala M.I.A. na Twitteri. Následne uviedla, že na nahrávke stále pracuje a nevie povedať koľko skladieb sa na nej napokon bude nachádzať.

"Možno ich bude 5 a možno 15, podľa toho ako dobre budú znieť v aute mojich priateľov," napísala hviezda srílanského pôvodu. Okrem iného prezradila, že novinka bude obsahovať aj skladbu Bad Girls, ktorej videoklip mal premiéru začiatkom februára. Speváčka má za tento klip tri nominácie na MTV Video Music Awards - v najprestížnejšej kategórii Najlepší videoklip roka a tiež v kategóriách Najlepšia kamera a Najlepšia réžia.

M.I.A. - Bad Girls

Zatiaľ poslednou nahrávkou speváčky, ktorá sa vlani ukázala aj na festivale Pohoda v Trenčíne (viď foto v galérii), je album Maya (2010) obsahujúci single Born Free a XXXO. Predtým vydala nahrávky Arular (2005) a Kala (2007). Z druhej menovanej pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes.

Speváčka s občianskym menom Mathangi Arulpragasam sa vo februári postarala o pozornosť médií na celom svete, keď počas polčasovej prestávky Super Bowlu ako hostka na vystúpení Madonny ukázala vztýčený prostredník. Americká televízia NBC i vedenie Americkej futbalovej ligy (NFL) sa za toto gesto ihneď ospravedlnili. 

Informácie pochádzajú z webovej stránky billboard.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: M.I.A.