Umelci z Poľska, Francúzska, Turecka aj Bulharska sa predstavia na jednom pódiu počas galavečera druhého ročníka World Music Festivalu Bratislava. V Ateliéri Babylon sa môžete tešiť na tri unikátne world music projekty, vďaka ktorým bližšie spoznáte kultúrne dedičstvo rôznych národov.

V druhej polovici septembra, konkrétne od 21. do 24. septembra, sa bude konať medzinárodný World Music Festival Bratislava 2017. Na jeho exkluzívnom galakoncerte v Ateliéri Babylon sa v sobotu 23. septembra predstavia tri zaujímavé zahraničné formácie. Lístky sú od dnes v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Karolina Cicha je jeden z najzaujímavejších speváckych zjavov na súčasnej poľskej scéne. Hrá na množstve nástrojov a používa rôzne vokálne techniky, ktoré sama vymyslela. Na jej úspešnom albume 9 jazykov, ktorý skomponovala k textom v jazykoch etnických menšín regiónu Podlesie, s ňou spolupracoval multiinštrumentalista Bart Palyga. Výsledkom je moderný mix štýlov, v ktorom majú obaja protagonisti priestor ukázať všetky rozmery svojho talentu.


Renaud Garcia-Fons je francúzsky kontrabasista, ktorého tvorbu rešpektujú tak jazzoví fanúšikovia, ako aj milovníci world music. Renaud je virtuózom, ktorý si vyslúžil nálepku "Paganini kontrabasu". V jeho diskografii nájdete albumy s hudobníkmi z rôznych hudobných kultúr sveta – napríklad so španielskym gitaristom Gerardom Núňezom, či tuniským spevákom Dhaferom Youssefom. V Bratislave sa predstaví s tureckým virtuózom na nástroj kemenče, Deryanom Türkanom. Ponúknu jedinečný spoločný koncert najväčšieho a najmenšieho sláčikového nástroja.


Bulharská skupina Oratnitza vo svojej ethno fusion spája elektronické žánre ako dubstep a drum&bass s polyfónnymi spevmi a nástrojmi ako bulharský kaval, didgeridoo, gajdy a cajon. Speváčky, ktoré preslávili bulharské viachlasy v zoskupeniach Mystery of Bulgarian Voices a Cosmic Voices from Bulgaria, obohacujú zvuk kapely o nový rozmer. Formácia minulý rok zaujala fanúšikov aj odbornú verejnosť albumom Folktron, ktorý sa umiestnil na 18. mieste v rebríčku World Music Charts Europe. 


Lístky na galavečer, ktorý štartuje o 19:00, si môžete zakúpiť za 9 eur v predpredaji. Na mieste budú stáť 15 eur. Viac sa o festivale a programe ďalších koncertov dozviete na oficiálnej stránke www.worldmusicfestival.sk.

Vstupenky:  Predpredaj.sk



Redakciu Hudba.sk za organizátorov podujatia informovala Jarmila Vlčková. Tlačovú správu sme upravili.


Foto: Tomek Kaczor