Slovenská skupina Bellcanto prináša v polovici tohto leta svoj nový singel Kráľovná snov. Jeho autorom je líder a spevák skupiny Martin Domáň, ktorý mal melódiu piesne už dlhšie v hlave, chýbal mu však vhodný text. Ten našiel u textára Michala Godora, ktorý je aj autorom textu debutového singla Čas hrá proti nám.

"Kráľovná snov nie je o niekom konkrétnom. Je o láske ako takej. O jej hľadaní, snívaní a o viere, že naozaj je," vystihol podstatu piesni práve Michal Godora. "Mám rád pesničky, ktoré majú peknú melódiu. Z toho som aj vychádzal. Chcel som zložiť peknú melodicku pieseň, ktorá sa ľahko zapamätá a pospevovať si ju môže každý, už pri prvom počutí," prezrádza o novinke Martin Domáň.

Ako hosť, v piesni naspieval vokály a na lesný roh zahral sólo Martin Krížík Krížo (Bruno Benetton Free Band, Hugo Chavez Orchestra). "Krížo je môj dobrý kamarát. Viem, že je bravúrny hráč na lesný roh. Preto som ho poprosil, aby nám nahral sólo do našej pesničky. S úsmevom mi prikývol, a výsledok si môžete vypočuť. To sólo je perfektné," priznal Martin Domáň. Zvukovú réžiu nahrávky mal na starosti Lukáš Sadloň zo štúdia TC Lemons. "S Lukášom spolupracujeme už dlhšie, vie presne čo chceme a vie zhmotniť naše predstavy o tom, ako má pieseň vo finále vyzerať," hodnotí spoluprácu Martin.


Prípravy debutového albumu

Klip si formácia natočila vo vlastnej produkcii v exteriéri bratislavskej Petržalky. Réžie a strihu sa technicky ujal basgitarista Michal Vorčák, na základe umeleckej predstavy a námetu Martina Domáňa. "Je to Mišov prvý klip a podľa mňa ho spravil parádne. Trošku som ho trápil s mojimi umeleckými predstavami o klipe, ale podarilo sa to, a s výsledkom sme spokojní," prezradil o natáčaní klipu Martin. Na záver ešte prezradil najbližšie plány: "Skladať nové piesne, ktoré potom hneď aj nahráme a pomaličky pripravíme
materiál na debutový album."

Bratislavskú formáciu založil v roku 2015 spevák a gitarista Martin Domáň, prezývaný Bellcanto, spolu s bubeníkom Petrom Stankom. Obaja hudobníci už predtým spolu hrali vo viacerých kapelách, pred založením vlastného projektu - Bellcanto, to bola kapela Rain. Martin Domáň predtým pôsobil aj v skupinách Fresh Carnations a Maples. Do zostavy Bellcanto neskôr pribudol basák Michal Vorčák a hráč na klávesy Michal Ondroš.

Tvorba skupiny Bellacanto kombinuje mix rocku, popu a rock´n´rollu. Aj keď formácia tvorí a spieva svoje vlastné piesne po slovensky, inšpiráciu čerpá hlavne v britskej hudbe, konkrétne hudba od šesťdesiatych rokov až po súčasnosť. Preto v skladbách skupiny Bellcanto počuť melodickosť The Beatles, Oasis či Blur a drsnosť rock´n´rollových formácií ako Jet, Stereophonics alebo Supergrass. Chalani sa nebránia ani elektronickým vplyvom. Kapela počas svojej existencie už odohrala mnoho koncertov a bola tiež finalistom súťaže Ružinovská lýra. V roku 2019 debutovala singlom Čas hrá proti nám, ktorý sa stretol u fanúšikov s veľkým úspechom.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Martin Domáň. Text správy sme upravili.