Speváčka, skladateľka, textárka a vyštudovaná výtvarníčka Vladivojna La Chia predstavuje nový singel a klip Tam v hluboké tmě tepe a září. Pokojná, intímne a zmyselná skladba nesie mnoho dvojzmyselných významov zabalených do dráždivého groovu a predznamenáva tak otvorenú milostnú výpoveď všestranné umelkyňa.

Vznik rovnomennej novej dosky Tam v hluboké tmě tepe a září, ktorá vychádza 23. septembra, inšpirovali komorné sólové koncerty a tanečné, svetelné a hudobné performance z cyklu Light Underground prebiehajúce v podzemí Domu U Kamenného zvonu Galérie hlavného mesta Praha. V tamojších stredovekých pivniciach vznikol tiež videoklip singlu Tam v hluboké tmě tepe a září v réžii Bořivoja Horinka.


Svetlo a tma, spiritualita a erotika, ostré protiklady, aj nežné a jemné stvárnenie letných farieb, tak by sa dalo charakterizovať nový šesťstopový album s autorskými textami reflektujúcimi vnútorný a vonkajší svet žánrovo nezaraditeľnej autorky. Tam v hluboké tmě tepe a září zložila a nahrala Vladivojna sama v domácom štúdiu Mrtvola. K októbrovým krstom v Prahe, Brne a Ostrave však prizve sprievodnú kapelu Tepe a září zloženú z výrazných hudobníkov - dlhoročnej spoluhráčky Terézie Vodička Kovalovej, klávesistky Karolíny Šustovej, basistky Terezy Čepkovej a bubeníka Jána Horvátha.

Tam v hluboké tmě tepe a září vychádza na značke Vladivojny La Chia v digitálnej distribúcii Supraphonu v limitovanej vinylovej edícii 200 kusov s vloženým grafickým listom, ilustráciou či akvarelom z dielne Vladivojny. Vznik albumu finančne podporila Galéria hlavného mesta Praha v rámci programu Umenie pre mesto.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Mašátová. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Vladivojna La Chia