Vec, ktorý už od 90. rokov ako raper, producent a dídžej patrí absolútnej špičke slovenského hip-hopu, predstavil prvú novú skladbu od vydania oceňovaného albumu Stereo Farbo Slepo. Má názov Kandidát, včera ste ju mohli prvýkrát počuť na Rádiu_FM a dnes Vám na Hudba.sk ponúkame exkluzívnu internetovú premiéru.

Ako sme už informovali, Vec sa po ovládnutí Radio_Head Awards 2012, z ktorých si odniesol hlavnú poslucháčsku cenu Album roka aj cenu za najlepší hip-hopový album, prvýkrát ocitol v nahrávacom štúdiu vďaka novému slovenskému filmu Kandidát natočenému na motív knihy Kandidát - denníky z odpočúvania.

Tvorcovia očakávaného filmu, ktorého premiéra je naplánovaná na 10. október, ho totiž oslovili, aby nahral titulnú skladbu. "Oslovil ma Maroš Hečko - jeden z autorov románu a zároveň producentov filmu, či by som nejakou pesničkou nedokreslil tento napínavý príbeh," vysvetlil Vec, ktorý už čoskoro v exkluzívnej premiére na Hudba.sk predstaví aj videoklip. Pozrite si fotky z nakrúcania

Vec - Kandidát

Text piesne aj hudobný podmaz sa nesú v pochmúrnej nálade, ktorá vystihuje atmosféru filmu Kandidát. Príbeh s podtitulmi "Skutočný príbeh, ktorý sa nestal", "Cynický thriller" či "Hlavu štátu nevyberáte Vy" sa odohráva počas dvoch mesiacov kampane pred prezidentskými voľbami. Vo filme so zaujímavou a veľmi aktuálnou zápletkou si zahrajú napríklad Marek Majeský, Michal Kubovčík, Roman Luknár, Michal Dlouhý či Monika Hilmerová. Réžisérom filmu je Jonáš Karásek.

Pozrite si trailer k filmu Kandidát:


Text: Hudba.sk
Foto: Luka Brase - Facebook.com/filmkandidat

Súvisiaci interpreti: Vec