Anglický hudobník David Gilmour zverejnil skladbu Today. 69-ročný muzikant okrem skladby ponúkol aj video z jej nahrávania. Spevák a gitarista, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej kapele Pink Floyd, zaradil novinku na album Rattle That Lock.

Today je po titulnej piesni albumu druhým zverejneným singlom z očakávanej štúdiovky. V spomínanom videu hudobník približuje spoluprácu s Philom Manzanerom, ktorý je koproducentom singla. Ako prezradil David Gilmour, gitarista už nefungujúcej kapely Roxy Music dal pieseň dohromady z troch rôznych "kúskov hudby", o ktorých si Gilmour myslel, že ich už nikdy nepoužije. Dvojica legendárnych umelcov, ktorí spolupracovali aj na albume On An Island (2006), pri tvorbe piesne využila aj backing vokalistky a orchester.


Celú pieseň si môžete vypočuť na Deezeri:



Album Rattle That Lock, ktorý sme zaradili medzi 20 najočakávanejších nahrávok jesene, by sa mal dostať na trh 18. septembra a bude obsahovať celkovo desať skladieb. Na hudobníkovej štvrtej sólovke sa okrem Phila Manzaneru podieľal aj bubeník Steve DiStanislao či Gilmourova manželka Polly Samson, ktorá otextovala polovicu skladieb na nahrávke.

David Gilmour nedávno zverejnil aj video o zatiaľ nezverejnenej skladbe s názvom A Boat Lies Waiting a ukážku skladby 5AM.


Zdroj: SITA, Nme.com
Foto: Facebook.com/davidgilmour

Súvisiaci interpreti: David Gilmour