Má len 23 rokov, no už sa zapisuje do histórie tučnými písmenami. Britský soulový spevák Sam Smith sa po dnešku pridá k menám ako Shirley Bassey, Tom Jones, Duran Duran, Madonna či Adele. Dostalo sa mu totiž pocty spievať titulnú skladbu 24. filmu o agentovi Jamesovi Bondovi s podtitulom Spectre.

Špekuláciám a klamstvám je koniec. Zavŕšila ich fotografia, ktorú dnes ráno zverejnil Sam Smith na svojom instagramovom profile. Obrázok znázorňoval mužskú ruku a prsteň so symbolom chobotnice - piktogramom pre zločineckú sieť, ktorá je jednou z hlavných tém filmu James Bond: Spectre. Médiá po celom svete tak informovali, že očividnejšia nápoveď o tom, kto bude napokon spievať novú titulku k snímke o agentovi 007, neexistuje. Spevák pritom len pred rokom vydal debutový album In The Lonely Hour.

Takmer najmladší v histórii 

To, že bude interpret skladby Stay With Me hlasom novej Bondovky potvrdil až o pár hodín neskôr, keď zverejnil úplný názov dlho očakávanej piesne spolu s vlastnou fotografiou osadenou do bondovskej tematiky. Najnovší singel Sama Smitha sa volá Writing's On The Wall a vyjsť by mal 25. septembra. Na kúsku spolupracoval s držiteľom ceny Grammy a svojim dvorným producentom Jimmym Napesom.

Zaujímavosťou je, že takto to spravila aj Adele, keď sa na soundtracku Skyfall "spolčila" s Paulom Epworthom zodpovedným za úspech jej albumu 21. Táto ich nerozlučiteľnosť vyniesla špionážnej ságe historicky prvého Oscara za hudbu. Dejiny by sa prepisovali aj teraz - nebyť Sheeny Easton v roku 1981, ktorá naspievala rovnomennú titulku filmu For Your Eyes Only, Smith by bol najmladším interpretom v histórii celej ságy. 

"Toto je jedným z vrcholov mojej kariéry. Mám tú česť konečne oznámiť, že budem spievať najnovšiu titulnú skladbu k filmu o Jamesovi Bondovi. Som tak vzrušený z toho, že sa stanem súčasťou tohto ikonického britského dedičstva a pridám sa k niekoľkým mojim najväčším hudobným vzorom. Dúfam, že sa vám bude skladba páčiť rovnako, ako sa mne páčilo jej vytváranie," pripísal Smith k príspevku na sociálnych sieťach.


V minulosti pre rannú šou britského rádia Capital FM poprel svoju účasť na projekte James Bond a len "prihrial polievku" fanúšikom Ellie Goulding, keď sa ho spýtali, či aspoň vie, kto je interpretom titulky k novej Bondovke. "Nemám poňatia. Ľudia si myslia, že to budem robiť ja, ale v skutočnosti ani neviem, čo sa deje. Myslím to smrteľne vážne. Už by som to teraz asi vedel! Počul som, že to bude robiť Ellie Goulding, ale počul som aj veľa iných vecí. Určite to nebudem ja," zaklamal. Okrem Goulding však padali aj mená ako Radiohead alebo Lana Del Rey.

Autor: Marek Majzon (Billboard.com, BBC.co.uk)
Foto: Facebook.com/samsmithworld

Súvisiaci interpreti: Sam Smith