Brutálny záver brutálnej trilógie je na svete! Americká thrashmetalová kapela Slayer zverejnila klip k piesni Pride in Prejudice. Novinka plná násilia a krvi je záverom trilógie, v rámci ktorej nadväzuje na klipy ku skladbám Repentless a You Against You.

Všetky tri spomenuté skladby pochádzajú z albumu Repentless (recenzia), ktorý skupina Slayer vydala vlani v septembri. S nahrávkou obsadili štvrtú priečku amerického rebríčka Billboard 200, čo je ich zatiaľ najväčší úspech v tejto hitparáde.   

Príbeh nového videoklipu sa začína vo väzení, dva mesiace po tom, ako sa skupina väzňov v klipe Repentless vzbúrila proti strážcom. V novom klipe, ktorý opäť režíroval BJ McDonnell, policajti prevezú dvoch hlavných povstalcov (stvárnili ich známi herci Jason Trost a Danny Trejo) do miestnosti ovešanej plachtami s hákovými krížmi a dráma pokračuje scénami, ktoré sú vhodné len pre silné žalúdky a brutalitou zobrazeného násilia prekonávajú aj najdrsnejšie scény z filmov Quentina Tarantina. Dejová línia je prestrihávaná zábermi na členov kapely hrajúcich na zasneženej lúke. Ako to celé dopadne sa dozviete v závere nového videklipu.  


Záverečný diel trilógie je podľa gitaristu Kerryho Kinga jeho najobľúbenejším z trojice klipov. O práci režiséra sa vyjadril: "Slayer je notoricky známy tým, že nechávame umelcov robiť si ich prácu. Tým, že producent je producentom, umelec umelcom a režisér režisérom môže vzniknúť vďaka úplne odlišným pohľadom na vec niečo, čo sa od našej pôvodnej predstavy líši málo, ale vykresľuje veci v takej perspektíve, ktorú by sme sami nedokázali vytvoriť," povedal.

Ako uviedol režisér BJ McDonnell, každé video trilógie je napriek ich nelineárnej nadväznosti spracované inak. "Kým prvé sa pohybuje v žánri akčných filmov, tretie je skôr drámou. Vťahuje nás do temného sveta. Výsledok je kinematografický a krutý," konštatoval režisér.

Prečítajte si: Metalový sviatok: Slayer dal Bratislave brutálny náklad energie, zrejme naposledy

Slayer
vznikli v roku 1981 v Kalifornii a patria medzi takzvanú veľkú thrashmetalovú štvorku, ktorú okrem nich tvoria formácie Metallica, Megadeth a Anthrax. Debutovali v roku 1983 albumom Show No Mercy, po ktorom nasledovali Hell Awaits (1985), Reign In Blood (1986), South Of Heaven (1988), Seasons In The Abyss (1990), Divine Intervention (1994), Undisputed Attitude (1996), Diabolus In Musica (1998), God Hates Us All (2001), Christ Illusion (2006), World Painted Blood (2009) a spomínaný Repentless.

Zostavu skupiny v súčasnosti tvoria Tom Araya (spev, basgitara), Kerry King (gitara), Paul Bostaph (bicie) a Gary Holt (gitara). Na konte majú dve ceny Grammy.

Prvé dva diely trilógie:


Zdroj: SITA, Rollingstone.com
Foto: Youtube, archív

Súvisiaci interpreti: Slayer