Jedným z posledných open-air podujatí tohto roka v Bratislave bude štvrtkový (9.9.) koncert Rock On, ktorý sa uskutoční v amfiteátri InPark pri Štrkoveckom jazere. Predpoveď počasia je ideálna a program prinesie koncerty troch veľmi rozličných zástupcov slovenského rocku: Desmod s novým spevákom, Heľenine Oči a neprehliadnuteľnú speváčku, ktorá pokrstí svoj nový album.

Ružinovský amfiteáter pri Štrkoveckom jazere bol tento rok "rebrandovaný" na InPark a počas celého leta prinášal pravidelne koncerty popredných slovenských a českých umelcov, letné kino, aj program pre deti. V nedeľu (12.9.) sa tam uskutoční aj záverečný koncert turné kapely Peter Bič Project, no ešte predtým sa môžu fanúšikovia už vo štvrtok 9. septembra tešiť na rockovú rozlúčku s letom pod názvom Rock On.

Večer sa bude niesť v znamení noviniek. Hlavný ťahák večera, skupina Desmod, sa prvýkrát predstaví v Bratislave v novej zostave na čele so spevákom Robom Šimkom. Do kapely priniesol novú energiu, nasadenie a spolu s ďalšími členmi Desmodu (
Richard Synčák, Martin Cibulka, Rasťo Toman, Dušan Minka, Michal Chrenko a Martina Ďumbalová) ponúkne rockovejšiu šou a progresívnejší zvuk. Okrem najznámejších hitov z pôvodnej zostavy zaznejú aj nové pesničky Svet nás dvoch a Dokonalý plán.


Jednou z mála rockových speváčok na Slovensku je Lenka Rakárová alias LeRa, ktorú mnohí označujú aj za "slovenskú Bonnie Tyler" alebo "novú Doro". Výrazná frontmanka s nezameniteľným hlasom po dlhšej pauze prichádza s novým albumom Bird's Eye View, ktorý vyšiel len pred pár dňami, 6. septembra, a na akcii Rock On sa uskutoční jeho krst. Speváčka okrem nových skladieb predstaví aj novú koncertnú zostavu, ktorú tvoria známi hudobníci Tomo Michalčák, Laco Kováč, Slavomír Repaský, Matúš Ferko a Jakub Kolesár. Novinka sa bude krstiť ohňom, postará sa o to fakír Igor Slovák, ktorý divákom ponúkne aj krátku ukážku svojho umenia. Súčasťou koncertu bude tiež módna prehliadka Sicily Style počas pesničky Catwalk.

LeRu príde podporiť aj jej dlhoročný kamarát Palo Drapák, s ktorým naspievala niekoľko duetov. Naživo určite zaznie aj ich najnovší duet s názvom Bejby.  O temperamentnú rockerku sa v poslednej dobe začali zaujímať aj nemecké PR agentúry a promotéri európskych koncertov a festivalov a jej pesničky sa postupne dostávajú do pozornosti zahraničných médií a rádií. "Na Rock On sa veľmi teším, pretože to bude po prvýkrát, kedy naživo zahráme a predstavíme nové pesničky z môjho albumu, na ktorom sme veľmi dlho a poctivo makali. Dúfam, že bude mať úspech a že si všetci užijeme parádny rockový večer plný skvelej muziky, atmosféry a energie," teší sa speváčka, ktorej nový album v auguste predznamenal singel a videoklip Burn.


Úplne inú náladu a atmosféru prinesú do InParku populárni Prešovčania Heľenine Oči. Multižánrová kapela na čele so spevákom Martinom Mihalčínom, to na javisku vždy parádne roztočí. Energická kapela sa vyznačuje osobitým štýlom pesničiek, ktoré vtipne poukazujú na aktuálne dianie na Slovensku (napr. NAKA, Obchvat) a svojsky kombinujú prvky folklóru, rocku, dychových sekcií či metalu s tzv. "prešovčinou." Ich fanklub sa každým koncertom rozrastá a dnes patrí skupina Heľenine Oči medzi najúspešnejšie a najvyhľadávanejšie skupiny na Slovensku.

Lístky na rockovú rozlúčku s letom Rock On sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Trellová z Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Desmod, Heľenine oči