Slovenský dídžej a producent Philipee, známy rádiovými singlami Feelin Good s Milanom Lieskovským či Save me feat. Martin Císar, vydáva novú skladbu Run from Truth v španielskom vydavateľstve Tropical House Records, ktoré má na Youtube viac ako 680-tisíc odberateľov a najúspešnejšie skladby jeho umelcov majú desiatky miliónov prehratí.

V zozname trackov na Youtube kanáli Tropical House Records sú aj také mená ako Kygo, Mike Perry alebo Alan Walker. Skladba Run from Truth, ktorú Philipee vydáva na tejto prestížnej značke, je ukážkou z jeho pripravovaného debutového albumu.

Melodickú novinku, zaraďujúcu sa k žánru deep house, začal slovenský producent tvoriť v júni tohto roku. Oslovil viacero slovenských a českých spevákov a speváčok, no cítil, že potrebuje vokalistu, ktorý kontrastne pridá k temnej skladbe špecifickejší euforický a melodický nádych a rozžiari ju. Správnu voľbu - britského speváka a songwritera Lukea Coulsona - nakoniec našiel po dlhej dobe prostredníctvom sociálnej siete.

"Vypočul som si jednu jeho vlastnú skladbu a hneď som vedel, že je to správna kvalitná voľba," vraví bratislavský producent. On sám napísal aj jemne pochmúrny text, ktorý približuje trápenie vo vzťahu, kedy to nefunguje a človek sa mylne snaží presvedčiť o opaku a chce utekať od pravdy. "Spoločný song nám trvalo dokončiť niekoľko týždňov a cítil som extrémnu dôležitosť seba ako producenta, keďže finálna bola až tretia verzia skladby. Luke ma zároveň bez výhrad rešpektoval a snažil sa, rovnako ako ja, o čo najlepší výsledok.  Prvýkrát som si vyskúšal, aké je to tvoriť hudbu cez videohovor, no veľmi nám to urýchlilo náš proces," vraví bratislavský producent. 


S refrénom skladby pomohol aj slovenský spevák a songwriter Dani Slovak, s ktorým Philipee momentálne úzko spolupracuje a môžete ho poznať zo skladieb Golden Bridge či z hitu Marka Danna – Freedom. Philipee po dokončení poslal skladbu približne do 10 svetových dance vydavateľstiev, z ktorých záujem prejavilo spomínané Tropical House Records s vyše miliónom odberateľov na svojich kanáloch (Youtube + streamovacie služby).

Talentovaný slovenský producent sa tak pred pár dňami ocitol na Youtube kanáli a vo veľkých Spotify playlistoch s jeho veľkými vzormi ako sú Kygo, David Guetta, One Republic, Sam Feldt a ďalší. "V dnešnej hudobnej dobe, kedy je pri kvantite novej hudby ťažšie preraziť, ma toto vydanie singla na svetovej značke enormne potešilo a nakoplo do ďalšej producentskej éry. Ten pocit, keď som sa našiel s hviezdami dance hudby na rovnakom playliste, som ešte dlho predychával. Oplatí sa pracovať na svojom talente, aj keď to je niekedy v hudobnom svete ťažké.," dodáva Philipee.

Skladba inšpirovaná aktuálnym zvukom žánru deep house v kombinácii s tradičným Philipeeho melodickým klavírnym rukopisom, vyšla celosvetovo 3. septembra. Ide o prvé vydanie jeho tvorby v zahraničnom vydavateľstve. Run from Truth je súčasťou pripravovaného debutového albumu, ktorý vyjde v zime 2021.

Redakciu Hudba.sk informoval Filip Hertz alias Philipee. Správu sme upravili.

Foto: Patrik Drotár