Najväčší umelecký kolektív svojho druhu v Európe sa opäť chystá na koncertné turné po Slovensku! Mohutné hlasy ruských Alexandrovcov zaplnia veľké haly v deviatich slovenských mestách. Zaznejú slávne ruské piesne, medzi nimi i legendárna Kaťuša či Kalinka, no nebudú chýbať ani novinky.

"Na Slovensku sme vystupovali už niekoľkokrát a vždy to bol fantastický zážitok. My, Slovania, máme podobný naturel a spoločnú históriu. Temperament našich koncertov teda dokážete dokonale oceniť a tiež chápete, o čom spievame. Teší nás, že sa naše vystúpenia ľuďom na Slovensku páčia a na jarné turné skúšame s veľkou radosťou," vraví sólista Alexandrovcov Vadim Ananev.

Zaspievajú aj v slovenskom jazyku

"Repertoár neustále dopĺňame, aby boli naše koncerty vždy novým zážitkom. Ani tentoraz nebudú chýbať prekvapenia. Najviac sa tešíme, ako publikum prijme náš spev v slovenskom jazyku. Macejko, Macejko alebo Na Kráľovej holi už máme nacvičené a trénujeme aj ďalšie slovenské piesne," dodáva Vadim Ananev.

Súbor ku všetkému pristupuje s obrovskou profesionalitou, čo už ocenili viacerí slovenskí a českí umelci, ktorí s nimi v minulosti koncertovali. "Tentoraz s nimi vystúpi Helena Vondráčková a Kandráčovci. Bude to opäť magická šou, ktorá bude nielen plná veľkolepého spevu, ale tiež jedinečných tanečných a akrobatických prvkov. Sme veľmi radi, že opäť môžeme Alexandrovcov priniesť slovenskému publiku," uzavrel organizátor koncertu Karol Jagoš.

Alexandrovci - European Tour 2017

24. 5. - Žilina, Tipsport aréna
25. 5. - Trenčín, Zimný štadión
26. 5. - Prievidza, Zimný štadión
27. 5. (15:00) - Bratisava, Incheba
27. 5. (20:00) - Bratisava, Incheba
30. 5. - Košice, Steel Aréna
31. 5. - Poprad, Zimný štadión
1. 6. - Brezno, Aréna
2. 6. - Zvolen, Zimný štadion
3. 6. - Nitra, Amfiteáter pod Zoborom

Alexandrovci sú najväčší umelecký súbor svojho druhu v Rusku. Existuje od roku 1928 a už prvý zahraničný koncert vo Francúzsku o 9 rokov neskôr bol obrovským úspechom. Marseillaisa v ich podaní doslova roztlieskala celý Paríž. Akademický súbor piesní a tancov Ruskej armády zohral tiež významnú rolu v druhej svetovej vojne, keď vyprevádzal vojakov do bojov a dodával im tak odvahu. V súčasnosti koncertujú Alexandrovci po celom svete.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: archív Trio production

Súvisiaci interpreti: Alexandrovci