Speváčka Jana Kirschner má tento rok náročnú koncertnú jeseň, ktorá vyvrcholí dvojicou koncertov s názvom Koniec sveta. Najprv si 12. decembra po prvýkrát zahrá na Zimnom štadióne O. Nepelu v Bratislave, o deväť dní neskôr vystúpi aj v košickej Steel aréne.

Jana Kirschner žije už niekoľko rokov na striedačku v Londýne a v Bratislave. Za prácou lieta z britskej metropoly často nielen na Slovensko, ale aj do Českej republiky. "Celý september bol pracovný, hrali sme koncerty na Slovensku, dokončovala som vystúpenia s projektom afterPhurikane a na to prišiel tribute Michala Horáčka v Prahe. Momentálne sa starám o svoju 19-mesačnú dcéru a o svoju rodinu, a píšem nové pesničky... Je to náročné, ale je to výzva. Pesničky a texty píšem počas toho ako sa hrám so svojou dcérou a zatiaľ sa zdá, že to funguje," priznala populárna speváčka. Nové CD plánuje nahrávať už v januári budúceho roka. 

Ešte predtým však vystúpi na jedinečnej akcii Koniec sveta, kde sa v Bratislave aj v Košiciach stretne rovnaká zostava domácich hudobných hviezd. Jana Kirschner sa na jednom pódiu stretne s Richardom Müllerom, Ivanom Táslerom, českým spevákom Davidom Krausom či skupinou Horkýže Slíže a Terchovskou muzikou.

Možno si zaspieva s Táslerom

"Teším sa na Richarda aj na IMT Smile, je to dobrá partia. Mám pocit, že v istom období boli práve IMT Smile, Müller a Kirschnerová akási nová sila, ktorá na slovenskú hudobnú scénu prišla... Po rokoch sa znovu spojíme na jednom pódiu. A pretože nás tam bude viac, je to v podstate taký malý festival. Prispôsobíme tomu aj naše hranie, ktoré bude viac festivalové a určite plné hitov!" hovorí speváčka.

Na vyvrcholení svojho koncertného roka vystúpi Jana Kirschner s kapelou v zložení Martin Gašpar, Martin Wittgruber, Igor Ajdži Szabo, Maťko Zajko a Pišta Lengyel. Speváčka však sľubuje aj hudobné prekvapenie s Ivanom Táslerom. "S Ivanom sme prešli rôznymi obdobiami... Možno teraz po rokoch to vyjde a znova si spolu zaspievame. Kedysi sme spoločne nahrali V slepých uličkách. Ale spievali sme spolu viackrát, keďže Ivan pre mňa napísal mnoho veľkých hitov na album V cudzom meste. Keby to vyšlo, urobilo by mi to veľkú radosť," uviedla na margo možnej pódiovej spolupráce.

Zdroj a foto: Propaganda House

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner