Keď pred mesiacom RZA z Wu-Tang Clanu vyhlásil, že v novembri 2013 pri príležitosti 20. výročia vydania debutu Enter The Wu-Tang (36 Chambers) možno uzrie svetlo sveta nová štúdiovka, fanúšikovia legendárnej skupiny spozorneli. RZA však dal podmienku, že rovnako ako pri prvom albume, aj tentoraz mu musia ostatní členovia plne dôverovať a dať mu nad vznikom nahrávky úplnú kontrolu.

Ako prvý na tieto slová zareagoval najproduktívnejší člen Ghostface Killah, ktorý v rozhovore pre MTV prezradil, že už začal na nový album Clanu nahrávať skladby. Taktiež vyjadril šéfovi skupiny svoju dôveru, keď povedal: "Nebyť jeho, tak by som dnes nebol tam, kde som". Celý rozhovor si môžete pozrieť TU.

Snoop Dogg v lete predstavil svoj nový pseudonym Snoop Lion, ktorý vznikol pri príležitosti jeho pripravovaného reggae albumu s názvom Reincarnated. Prvým singlom z tejto nahrávky sa stala skladba La La La, ku ktorej sa Snoop rozhodol nakrútiť aj klip. Ten režíroval známy herec a filmár Eli Roth.

Snoop Lion - La La La

Pred dvoma týždňami sme písali o novom videu Alicie Keys k skladbe Girl On Fire s tým, že klip vznikol k verzii bez rapperky Nicki Minaj. Alicia to akoby čítala a pred niekoľkými dňami predstavila video aj k Inferno verzii s hosťujúcou Nicki. Speváčkin rovnomenný album sa dostane do predaja už 26. novembra.

Alicia Keys feat. Nicki Minaj - Girl On Fire (Inferno Version)

Krátko po Alicii, konkrétne 11. decembra, príde s novým albumom aj Game. Ten svoju piatu štúdiovku po niekoľkých zmenách pomenoval nakoniec na Jesus Piece a promo k nej si robí aj prostredníctvom série Sunday Service, v rámci ktorej naposledy predstavil skladbu Holy Water. Tá sa však na samotnom albume nachádzať nebude.  

Game - Holy Water

Po niekoľkých skladbách z pripravovanej nahrávky Indicud nám KiD CuDi konečne ponúkol aj nové video. Vizuálneho spracovania sa dočkal singel Just What I Am, v ktorom hosťuje King Chip. Termín vydania Cudiho tretej sólovky však stále nie je známy, isté je len to, že tento rok to už nebude.

KiD CuDi f. King Chip - Just What I Am

V rovnakom čase ako Wu-Tang Clan, teda v 90. rokoch, zažívala vrchol svojej kariéry aj ďalšia newyorská formácia Onyx. Tá momentálne pracuje na novom albume Cuzo, z ktorého teraz prostredníctvom videoklipu predstavila prvý singel Belly Of The Beast.

Onyx - Belly Of The Beast

Kalifornský rapper Murs a producent 9th Wonder zo Severnej Karolíny vydajú 13. novembra piaty a zároveň posledný spoločný album s názvom The Final Adventure. Nachádzať sa na ňom bude aj vec Funeral For A Killer, v ktorej sa Murs pýta, či niekto plače, keď zomrie vrah. K skladbe vzniklo už aj netradičné čierno-biele video.

Murs & 9th Wonder - Funeral For A Killer

9th Wonder má prsty aj v nasledujúcom príspevku, ktorý sa týka mladej, talentovanej rapperky Rapsody. Tá koncom augusta vydala veľmi pozitívne hodnotený album The Idea Of Beautiful, ktorá obsahuje aj skladbu The Drums s hosťujúcou speváčkou Heather Victoriou. O produkciu sa postaral spomínaný 9th Wonder a video k nej si môžete pozreť práve teraz.

Rapsody feat. Heather Victoria - The Drums

Detroitskí reprezentanti Guilty Simpson a Apollo Brown spojili sily a nahrali album Dice Game, ktorý vyšiel v pondelok. O tom, ako ich spoločný počin znie, si môžete spraviť predstavu napríklad zo skladby Reputation.

Guilty Simpson & Apollo Brown - Reputation

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Wutang-corp.com

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys, Wu-tang Clan