"Som princezná vytesaná z mramoru," spieva Lorde v novom singli Yellow Flicker Beat k tretiemu pokračovaniu Hier o život. Song, ku ktorému 18-ročná interpretka pred dvoma dňami zverejnila videoklip, však navodzuje dojem, že Lorde je skôr princezná uchvacujúceho elektropopu.

Novozélandská speváčka Lorde má na konte ešte len jeden album, no už teraz je jasné, že jej dobre našliapnutá kariéra sa ním neskončí. V júli tohto roka totiž svet obletela informácia, že mladá hudobníčka dostala za úlohu zostaviť celý soundtrack k filmu Hry o život: Drozdajka 1. "Vzhľadom na to, že je to búrlivo očakávaný film, bola to výzva, ale chopila som sa šance. Obsadenie a príbeh sú inšpiráciou pre všetkých zúčastnených hudobníkov a pre mňa, ako človeka s filmovými sklonmi, je jedinečnou inšpiráciou byť zasvätená do tohto kreatívneho procesu. Myslím si, že soundtrack ľudí určite prekvapí," vyjadrila sa Lorde. 

Prvú lastovičku, singel Yellow Flicker Beat, zverejnila speváčka už koncom septembra, v týchto dňoch prišiel na rad aj videoklip. Hoci býva zvykom, že ak interpret nakrúca videosingel k nejakému filmu, objavia sa v ňom aj útržky snímky, Lorde tento fakt úplne odignorovala a štyri minúty sa v klipe predvádza úplne sama. Emily Kai Bock sa postarala o réžiu videa, v ktorom Lorde svojským spôsobom tancuje na rôznych miestach – v moteli, na ceste na ulici i v prázdnej hale, prepadá sa do temnoty v sále plnej snobov a napokon končí sediac na presvetlenej zastávke. 

Singel, za ktorého produkciou stojí Paul Epworth (Adele, Coldplay), je však nielen výborným hudobným počinom, ktorý tvorbu Lorde posúva autorsky o kus ďalej, ale je aj ukážkou jej textovej vyzretosti. Ako celok teda pôsobí ako skvelé hudobné zosobnenie hlavnej postavy filmu Katnis Everdeen, no taktiež odhaľuje trochu viac z talentu Lorde. Nechajme sa prekvapiť, čo ukáže celý soundtrack, ktorý vychádza 17. novembra a okrem Lorde sa na ňom objavia aj interpreti ako Chvrches, Bat For Lashes, The Chemical Brothers, Ariana Grande, Pusha T či Miguel. Pod videom nájdete kompletný tracklist plný zaujímavých spoluprác a čerstvo zverejnenej skladby od Chvrches.


Tracklist soundtracku k filmu Hry o život: Drozdajka 1:

1. Stromae – Meltdown (feat. Lorde, Pusha T, Q-Tip, & Haim)
2. Chvrches – Dead Air
3. Tove Lo – Scream My Name
4. Charli XCX – Kingdom (feat. Simon Le Bon)
5. Major Lazer – All My Love (feat. Ariana Grande)
6. Raury – Lost Souls
7. Lorde – Yellow Flicker Beat
8. Tinashé – The Leap
9. Bat For Lashes – Plan The Escape (Son Lux cover)
10. Grace Jones – Original Beast
11. Lorde – Flicker (Kanye West Rework)
12. XOV – Animal
13. The Chemical Brothers – This Is Not A Game (feat. Miguel, & Lorde)
14. Lorde – Ladder Song (Bright Eyes cover)


Text: Michaela Žureková (zdroj: SITA, Spin)
Foto: Facebook.com/lordemusic

Súvisiaci interpreti: Lorde