Český spevák Karel Gott podstúpil minulý týždeň operáciu platničky. Informáciu pre český denník Blesk potvrdila interpretova PR manažérka Aneta Stolzová.

"Áno, môžem potvrdiť, že pán Gott bol v Nemocnici Na Homolce, kde podstúpil dlho plánovanú operáciu chrbtice. Išlo o problém s platničkou. Pán Gott je v poriadku doma a v nasledujúcich dňoch ho čakajú rehabilitácie," uviedla Aneta Stolzová, manažérka Karla Gotta.

Sedemdesiatsedemročný rodák z Plzne preto tento rok nevystúpi na udeľovaní cien Český Slávik, ktoré sa bude konať 26. novembra v Prahe. "Necítim sa na to a toto som usporiadateľom Slávika povedal už pred niekoľkými týždňami," vyjadril sa spevák, ktorému operovali chrbticu aj v roku 2010.

"Vtedy som mal zúžený chrbticový kanál, čo viedlo k útlaku nervov vedúcich k dolným končatinám. Navyše sa mi urobila cysta, ktorá tlačila na miechu a medzi štvrtým a piatym stavcom som mal také výrastky, ktoré boli ďalšími vinníkmi mojich veľkých bolestí. Tentoraz išlo o operáciu platničky, čo je štandardná záležitosť," objasnil Karel Gott, ktorý nedávno prekonal rakovinu lymfatického systému. 

Prečítajte si: Bratislavská lýra oslávila päťdesiatku vo veľkom štýle - nechýbal ani Karel Gott

Zdroj: SITA
Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Karel Gott