Anglický spevák Robbie Williams absolvuje budúci rok európske turné k novému albumu The Heavy Entertainment Show (2016), v rámci ktorého sa predstaví aj v Českej republike, Maďarsku, Rakúsku či Poľsku. Informoval o tom v pondelok na tlačovej konferencii v Londýne.

V okolí Slovenska sa Robbie Williams predstaví na piatich augustových koncertoch. Najskôr vystúpi 13. augusta na štadióne PGE Narodowy v Krakove, 19. augusta sa predstaví na pražskom Letisku Letňany, o štyri dni neskôr v budapeštianskej Groupama Arene, 26. augusta na viedenskom štadióne Ernsta Happela, a napokon 29. augusta na štadióne Wörthersee v Klagenfurte.

Celkovo odohrá od 2. júna do 10. septembra 29 koncertov v 18 krajinách, pričom jeho predskokanmi na celkom turné bude nemenej slávna synthpopová kapela Erasure.

Spevák, ktorý si včera v Londýne prevzal ocenenie BRITs Icon Award (len ako tretí v histórii po Eltonovi Johnovi a Davidovi Bowiem), turné odštartuje v Manchestri. Ďalej sa predstaví napríklad aj v Dubline, Londýne, Paríži, Berlíne, Kodani, Zürichu, Petrohrade a napokon v Moskve. Vstupenky sa dostanú do predaja v piatok 11. novembra.

Vypočujte si nový album The Heavy Entertainment Show:



42-ročný spevák, celým menom Robert Peter Williams, sa preslávil ako člen skupiny Take That, ktorú v roku 1995 opustil, aby sa mohol venovať sólovej kariére. Dosiaľ vydal jedenásť sólových štúdioviek, pričom k jeho najväčším hitom patria skladby Angels, Feel, Come Undone, Let Me Entertain You, Millennium, Rock DJ, She's The One, Somethin' Stupid (feat. Nicole Kidman), Radio či Supreme.

Po úspešných rokoch, počas ktorých sa v rodnej krajine stal najlepšie predávaným britským sólovým interpretom, sa do Take That vrátil a s formáciou vydal album Progress (2010), no po následnom turné skupinu opäť opustil. V auguste 2010 sa oženil s Aydou Field, s ktorou má dcéru a syna.


Zdroj: SITA (Robbiewilliams.com, iDnes.cz, archív)
Foto: Facebook.com/robbiewilliams

Súvisiaci interpreti: Robbie Williams