Už vo štvrtok 9. novembra to vypukne. V trenčianskom Piano clube odpáli svoje jesenné turné po slovenských mestách čoraz populárnejšia česká kapela Divokej Bill. Jej aktuálne koncerty sa nesú v duchu albumu Tsunami a energiou nabitého rovnomenného singla.

V poradí siedma štúdiovka Tsunami pribudla do bohatej diskografie kapely tento rok v máji. "Divokej Bill neohúria hitovosťou a ich nahrávky potrebujú viac času, aby ste si ich obľúbili, no je to aj dôvod, prečo sa tak rýchlo neopočúvajú. Pri sústredenom počúvaní poslucháča zaujme jeden decentný experiment, hŕstka epických plôch, hudba s textami na premýšľanie a rovnaké množstvo tradičného odľahčenejšieho materiálu. Textovo album pokračuje okrem klasickej línie v dobre načatej hĺbavejšej polohe, dokazujúcej vyzretosť a nadhľad kapely. Kapely, ktorá po 20 rokoch vie pre koho a s akým úmyslom to všetko robí," napísal o albume náš recenzent Marek Danko.


Slovenské Divokej Bill TSUNAMI Tour sa začne už zajtra v Trenčíne a skončí sa 1. decembra v Bratislave. "Na Slovensko sa tešíme. Už sme tu dlho neboli. Sme po turné dobre rozohraní a plní sily. Budeme hrať nové 'pecky' i staré 'peklá'. Príďte, uvidíte, že nebudete ľutovať," odkazuje Divokej Bill svojim slovenským fanúšikom.

Aktualizácia (10.11.): V deň začiatku turné kapela zverejnila nový videoklip k skladbe Jaro. Na zdravie!


Na dvoch koncertoch turné, konkrétne
17. novembra v Žiline a 1. decembra v Bratislave, sa predstaví ako predkapela slovenská formácia Ewelin. "Máme úprimne veľkú radosť, že si nás chalani z Divokého Billa pozvali ako support na koncerty, je to pre nás česť, zahrať pred ich úžasnými fanúšikmi," tešia sa chalani z Ewelin.

Mladá kapela z Bratislavy funguje na hudobnej scéne od roku 2013 a na konte má dva štúdiové albumy. Prvý vyšiel v roku 2015 s názvom Audiopilot, minulý rok k nemu pribudla nahrávka Dobrí a Zlí. Pesničky majú slovenské texty, podieľali sa na nich Martin Sarvaš, Ján Miľovčík a frontman kapely Ladislav Vajda. Kapela sa momentálne venuje príprave nového albumu, ktorého predzvesťou by mal byť singel Teba a Mňa. Ten už pravidelne znie na koncertoch kapely, ktorá sa teší výborným ohlasom zo strany verejnosti. Viac sa o kapele dozviete na oficiálnej stránke www.ewelin.net.

Divokej Bill TSUNAMI Tour prináša na Slovensko partner Pivovary Lobkowicz. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Divokej Bill TSUNAMI Tour 2017:

9. 11. - Trenčín, Piano club 
10. 11. - Košice, Collosseum
11. 11. - Vrútky, RC Mlyn
17. 11. - Žilina, Smer Music Bar
18. 11. - Zemianske Kostoľany, Club La Striga
1. 12. - Bratislava, Majestic Music Club

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Radka Budská

Súvisiaci interpreti: Divokej Bill