Saxofonista Maceo Parker sa po ôsmich rokoch vracia do Bratislavy, už 20. novembra vystúpi v klube Ateliér Babylon. 74-ročný hudobník stále koncertuje s rovnakým nasadením ako na začiatku svojej kariéry, ktorá je spojená s tými najväčšími ikonami funku.

Maceo Parker naposledy vystúpil v Bratislave v roku 2009 na jarných "džezákoch", o dva roky neskôr bol headlinerom Open Jazz Festu na Zelenej vode. Na pódium vždy prináša koncertráciu živočíšnej energie a fantastického muzikantstva, inak tomu nie je ani v prípade tohtoročného turné, ktorého súčasťou bude 20. novembra aj koncert v Ateliéri Babylon. Program nabitý energickým funkom s malým podielom jazzu je nazvaný podľa životopisnej knihy 98% Funky Stuff.

Jeho kariéra je naozaj úctyhodná. V 60-tych rokoch hrával po boku Jamesa Browna, v nasledujúcej dekáde zase s kapelami Parliament a Funkadelic. V 80-tych rokoch opäť nahrával a koncertoval s Jamesom Brownom, ale aj s Georgeom Clintonom a Bootsym Collinsom.

Za viac ako 50 rokov sa objavil na stovke albumov hviezd ako Living Colour, Keith Richards, Red Hot Chili Peppers, Bernie Worrell, Bryan Ferry, či De La Soul. Jeho saxofón sa ozýva aj vo veľkých tanečných hitoch Deee-Lite. Od roku 1999 hral tiež na ôsmich albumoch geniálneho Princea. Sólovú kariéru Maceo Parker odštartoval začiatkom 90-tych rokov. Počas nej nahral šestnásť štúdiových albumov.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rado Mešša.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Maceo Parker