Slovenskí rockeri Zoči Voči si k svojmu trinástemu výročiu darovali nový album s príznačným názvom 13, na ktorom je trinásť skladieb. Album nahrávali v štúdiu Randal Factory. O dizajn sa postaral Jano Tornad Ivan z Animal Studia.

"S výsledkom sme nadmieru spokojní, prvé reakcie poslucháčov sú veľmi pozitívne. K albumu sme stihli nakrútiť videoklip k piesni 13. komnata, na ktorý sú tiež veľmi dobré ohlasy. Postupne budeme zverejňovať všetky pesničky. Z nahrávania CD sme nakrútili dokument, o ktorý sa postaral Radovan Ondruš," hovorí spevák a basgitarista kapely Filip Miko.


Zoči Voči už s novým albumom vyrazili na turné, prvý koncert z neho odohrali minulý týždeň v Kutnej Hore. Chalani si na šnúru pozvali aj spriatelenú kapelu Rybičky 48 z Českej republiky. "Tešíme sa hlavne na reakcie publika na nové piesne. To je výhoda koncertov v sálach a kluboch, že tam máte taký osobnejší kontakt s publikom na rozdiel od open-air akcii. Keď vidíme, ako reagujú na pesničky a keď sa výborne bavia, tak to ešte viac nakopne aj nás. Takáto synergia je proste skvelá," teší sa Filip.

Kapela zahrá na turné mix nových a starších, dobre známych skladieb. Vo vyše hodinovom vystúpení si každý fanúšik nájde to svoje. "Na turné vyrážame štandardne s výbornými svetlami a zvukom. Na tom si dávame vždy záležať, pretože to je základ dobrého koncertu. Na pódiu si to vždy veľmi užívame a máme z toho radosť. Základ toho všetkého je, že sme skvelí priatelia a super partia. A to je možno dôvod, prečo sme spolu vydržali tak dlho," uzatvára spevák.

Skupina Zoči Voči vznikla v roku 2004 a jej zakladateľmi sú Michal Žitňanský (spev, gitara), Filip Miko (spev, basová gitara) a Vlado Kovár (spev, bicie). Aktuálnu zostavu doplnil gitarista Juraj Štefánik.

Aktuálne termíny Zoči Voči Tour 2017:

10. 11. - Žilina
11. 11. - Trenčín
17. 11. - Ostrava
18. 11. - Liberec
24. 11. - Nitra
25. 11. - Trnava
1. 12. - Brno
2. 12. - Písek
8. 12. - Piešťany
9. 12. - Bratislava
16. 12. Praha

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Zoči Voči