Veľkým objavom posledných mesiacov je minimálne na americkom hudobnom trhu speváčka a raperka Lizzo. Tá síce vydala už tri albumy, no na prvé väčšie úspechy si počkala pomerne dlho. Singlový rebríček Billboard Hot 100 sa jej až v tomto roku podarilo dobyť so skladbou Truth Hurts. Tá pritom vyšla už v roku 2017, no až tento rok strávila sedem týždňov na vrchole.

O tom, že dobrá skladba sa môže dostať do pozornosti aj roky po jej vydaní, teda Lizzo už vie svoje. Možno aj preto sa rozhodla skúsiť to aj s ďalšou pesničkou, ktorá vyšla v čase, keď ju takmer nikto nepoznal a nemala ani dostatočnú podporu vydavateľstva, rádií či iných médií na to, aby sa singel mohol stať hitom. Pritom skladba Good As Hell, pôvodne vydaná ako hlavný singel z EP Coconut Oil (2016), na to s neodolateľným retro feelingom a chytľavým refrénom potenciál rozhodne má. Svedčí o tom vyše 40 miliónov prehratí viac než tri roky starého videoklipu.


Nečakaný duet

Meno 31-ročnej Lizzo medzitým poriadne "vystrelilo", a tak niet divu, že očarila aj iné známe speváčky. Jednou z nich je Ariana Grande, ktorá sa stala nečakanou "parťáčkou" rodáčky z Detroitu v novom remixe tejto skladby. Ak by sme vo vodách súčasnej popovej scény hľadali dva najväčšie protiklady, tak by sme asi skončili práve pri dvojici Ariana Grande a Lizzo. Kým raperka a speváčka cieli svoju hudbu aj texty skôr na staršie publikum, Ariana stále púta pozornosť miliónov tínedžerov.

Aj výzorovo sú úplne iné a bolo by určite zaujímavé vidieť tieto typovo veľmi odlišné umelkyne vedľa seba vo videoklipe či na pódiu. O to sympatickejšie je, že práve tieto dve speváčky si padli do oka a nahrali spoločnú skladbu, ktorá je v súčasnosti v Bilboard Hot 100 na šiestej priečke, pričom práve vďaka fanúšikom Ariany Grande má šancu napodobniť úspech spomínaného hitu Truth Hurts. Ten je aktuálne na piatom mieste rebríčka.

Pôvodnú verziu skladby napísala samotná Lizzo spolu s Rickym Reedom, na upravenom texte pre nový remix sa podieľala aj Ariana Grande. Sympatické je, že majiteľka hlasu s rozsahom štyri oktávy sa v duete nesnaží vytŕčať a zatieniť menej známu kolegyňu - z jej strany ide naozaj skôr o podporu, aby si Lizzo všimli aj rádiá, ktoré ju doteraz ignorovali.


K vydaniu nového remixu staršej skladby Lizzo inšpirovala skvelá odozva po jej vystúpení na tohtoročnom odovzdávaní cien MTV Video Music Awards, kde spolu s hitom Truth Hurts zaspievala práve Good As Hell.

Zaujímavé pritom je, že Lizzo počas vystúpenia siahla po dvoch starších skladbách, hoci v apríli tohto roka vydala svoj tretí štúdiový album Cuz I Love You. Ten má síce u hudobných kritikov skvelé hodnotenia, no single Juice ani Tempo (feat. Missy Elliott) sa zatiaľ k rebríčkovému úspechu skladby Truth Hurts nepriblížili. Možno to aj v ich prípade bude trvať dlhšie... V každom prípade Juice je už teraz hitom na Youtube, kde má videoklip aktuálne viac ako 44 miliónov prehratí.

Prečítajte si tiež: Zoznámte sa: Lizzo sa nehrá na dokonalosť, a preto ju budete milovať


Autor: Dušan Marko
Foto: Luke Gilford