Skladba Billy 's Pilgrimage je inšpirovaná dielom Kurta Vonneguta Jatka č. 5, ktorá sa zameriava na hlavnú postavu slávneho románu. Naliehavosť dodáva klavír a farebná zvuková mäsa dychovej sekcie v spojení s vokálom Dusilovej.

"Myšlienka na spoluprácu vznikla pred dvoma rokmi. Pripadalo mi, že by sa naše hudobné svety mohli pekne pretnúť. Lenka svojim vokálom dodala skladbe nový rozmer a keďže je ľudský hlas pre naše ucho ten najprirodzenejší, myslím že aj priblížila, inak inštrumentálnu skladbu, poslucháčom. Krásne a prirodzene nad hudbou pláva, niekedy hrá prím, inokedy dopĺňa harmóniu trinástich dychových nástrojov. Lenkinu hudbu už dlhší čas sledujem a páči sa mi, používa elektroniku spôsobom, ako to mám rád - hlas aj pedále, ktorými ho upravuje, pôsobí v symbióze," hovorí líder big bandu Jiří Kotača.


Tip: Lenka Dusilová vydáva očakávaný album Řeka. Prináša nový zvuk a osobné texty

Album Bigbandová elektronika / Bigband Electronics kombinuje akustický svet s elektronickým, spája jazzové i nejazzové vplyvy. Originálne fúzie posilňujú emotívnosť tvorby telesa vedeného trubkárom Jiřím Kotačom. Šestnásťčlenný Cotatcha Orchestra sa na scéne pohybuje od roku 2014. Od skladieb českých a svetových tvorcov cez spolupráce so zahraničnými umelcami začal big band postupne vytvárať autorský repertoár. Album Bigbandová elektronika / Bigband Electronics vychádza v americkom vydavateľstve Parma Recordings 13. novembra.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Mašátová.

Súvisiaci interpreti: Lenka Dusilová