Lucia Vráblicová, ktorú poznáme predovšetkým ako výbornú herečku, disponuje krásnym zamatovým hlasom, čo potvrdzuje aj v novej verzii legendárneho hitu Čerešne. Spolupracovala na nej so slovenskou vokálnou skupinou Voising. Špeciálnu atmosféru tejto verzie zachytili aj v pôsobivom videoklipe.

Skupina Voising pri svojich vystúpeniach používa iba svoje hlasy a žiadne hudobné nástroje. Projekt vznikol v roku 2018 a je založený na dlhodobej tradícii a skúsenostiach jednotlivých členov v podobných acapella formáciách. Kapelu tvorí šesť spevákov, ktorí majú vo svojom repertoári najväčšie hity z čias minulých aj súčasných. Skupina pravidelne vystupuje na na Slovensku i v zahraničí.

Luciu Vráblicovú môžu diváci momentálne vidieť v seriáli TV JOJ Nový život. Zahrala si však aj v Ordinácii v ružovej záhrade, Mafstory, ZOO, Za sklom či v komédii Vojtech. Účinkuje tiež divadelných predstaveniach ako Rozum a cit, Mária Terézia, Pi čajmiláčik, Šialené nožničky, Cyrano. Nižšie si môžete prečítať rozhovor o jej vzťahu k hudbe aj o samotnom nahrávaní piesne Čerešne. K nezvyčajnej spolupráci vznikol aj pekný videoklip, ktorý sa nakrúcal v malebnom prostredí dedinky Starý Klíž.


Lucia Vráblicová: Spev mi nikdy nebol vzdialený

Tvoj hlas poznáme hlavne z dabingu alebo rozhlasu. Ako si sa dostala k spevu?

Spev mi nikdy nebol vzdialený. Ešte na konzervatóriu som mala absolventský koncert, kde som spievala hlavne šansóny od mojich obľúbených speváčok, napr. Hany Hegerovej. Neskôr, keď som nastúpila na Novú scénu, som pôsobila v mnohých muzikáloch, kde je spev neodlúčiteľnou súčasťou celého predstavenia.

Čo bolo teda spúšťačom tvojej spolupráce s kapelou Voising?

Členovia Voisingu sú nielen moji kolegovia a priatelia, ale aj rodina, keďže tam spieva môj manžel a tiež aj syn. Takže tá myšlienka visela vo vzduchu už dlhšie. Dlhé "korona večery" spôsobili, že sme všetci spolu túto myšlienku dotiahli do konca. Letné uvoľnenie nám potom prialo, aby sme mohli natočiť klip.

Acapella spievanie nie je ľahké. Ako si sa s tým popasovala?

Pravdou je, že tento žáner u nás nie je až tak známy, ako by si zaslúžil. Pre mňa, keďže v pesničke spievam sólo, to bolo celkom ľahké, ale tie pravé acapella podklady tam robia speváci z Voising. Veľmi ich obdivujem, je to náročné, aj keď to vyzerá, že si len tak spievajú a vyzerá to veľmi jednoducho. Musím povedať, že oni sa v tom veľmi vyžívajú a veľmi ich to baví.

Prečo práve Čerešne?

Čerešne pánov Filipa a Lasicu sú klasikou, ktorú si myslím, že si chce zaspievať každá herečka. Mňa sprevádzala od školských čias, odkedy som ju vždy mala vo svojom repertoári. Túto pieseň milujem. Dámy Hegerová a Zuzanka Kronerová ju zaspievali v pôvodných verziách úchvatne. Dúfam, že sa k nim aspoň na chvíľku priblížim.

Videoklip mal premiéru na sociálnych sieťach. Ako si s ním spokojná?

Natáčali sme ho v malebnom prostredí dedinky Starý Klíž. Počasie nám prialo, preto aj zábery, ktoré budete vidieť v klipe, sú zaliate slnkom a pozitívnou energiou. Veľmi nás to bavilo a to sa podarilo zachytiť, z toho mám veľkú radosť. V tejto ťažkej dobe budeme veľmi radi, ak budeme môcť preliať takýto pocit k našim poslucháčom a divákom a tešíme sa na ich reakcie.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Viktor Nižník. Text správy sme upravili.