Byť ako dieťa vystavený vplyvu MTV z konca 90. rokov sa nepochybne odráža v tvorbe slovenského hudobníka, producenta a speváka Pištu Kráľoviča. Jeho nový singel Do It All Again obsahuje priame odkazy na dva hity z tejto éry a upevňuje poctu poslednej dekáde 20. storočia ako aktuálny rukopis projektu FVLCRVM.

Do It All Again je skladba o zlyhaniach ako o nevyhnutnej súčasti života, čo zo skladby robí dokonalú hymnu mileniálov. Po spolupráci s rakúskou raperkou a speváčkou KeKe a ukrajinským spevákom Ivanom Dornom na skvelom májovom singli Come Get Some sa tentoraz FVLCRVM spojil s českou R&B speváčkou Annet X, ktorej minuloročný energický singel Spicylicious sme zaradili aj do nášho výberu najlepších skladieb roka 2020.

V skladbe Do It All Again spočiatku pôsobí nenápadnejšie, no jej nostalgicky jemný a zároveň elektrizujúci vokál atmosféru piesne výborne dopĺňa a aj vďaka nej má ten správny "deväťdesiatkový" vibe. "Prvé demo, ktoré mi Annet poslala, bolo nahrané na mikrofón jej slúchadiel, keď bola trochu chorá. Znelo to tak osobito, že nám zabralo veľa času zreplikovať ten zvuk a náladu na štúdiovej nahrávke," hovorí FVLCRVM.

Jeho fanúšikovia si už zvykli, že originálnu a osobitú hudobnú produkciu s veľkým exportným potenciálom dopĺňajú nemenej kvalitné videoklipy. O tento sa postaral mladý filmársky talent Simon Seriš (Saymon Production), ktorý už spolupracoval s Korben Dallas (Závidím ti) či Fallgrapp (Keď padal sneh) a nedávno natočil aj vizuál k spolupráci producentskej dvojice Sofia Nøt a Pkrek (Estrogen).


Klip Do It All Again sa nakrúcal v pieskovej púšti v borovicovom lese na Záhorí. Môžete v ňom vidieť jedno z klasických áut 90. rokov, Citroën XM, dizajnovaný Nucciom Bertonem a okrem FVLCRVMa a Annet X v ňom účinkuje aj Miška Duchová.

Nakrúcanie sa nezaobišlo bez nečakaných udalostí, ako boli nefunkčné svetlomety na poli uprostred noci po tom, čo filmový štáb odišiel, nešťastne zničené požičané dizajnérske sako, či vysvetľovanie policajnej hliadke, že samopal v zakrvavenom kufri auta, zapísaného na iného majiteľa, je len replika.

Skladbu môžete okrem Youtube počúvať aj vo všetkých streamovacích službách. FVLCRVMa sledujte na oficiálnom webe fvlcrvm.com a na sociálnych sieťach Facebook, Instagram či Soundcloud.

Text: Hudba.sk (zdroj: FVLCRVM)
Foto: Saymon Production