Americká kapela Eagles of Death Metal vystúpila na koncerte írskej formácie U2 v parížskej AccorHotels Arene. Urobila tak po tom, ako 13. novembra počas jej vystúpenia v parížskom klube Bataclan teroristi zavraždili 89 ľudí. "Pred troma týždňami ich okradli o pódium, preto by sme im dnes večer chceli ponúknuť to naše," uviedol líder U2 Bono.

Obe skupiny spolu predstavili skladbu People Have The Power speváčky a spisovateľky Patti Smith, ktorá zaspievala tento hit na koncerte U2 o deň skôr. Kvarteto z írskeho Dublinu následne prenechalo pódium kalifornskej kapele, ktorá predviedla pieseň I Love You All The Time z albumu Zipper Down (2015). U2 týmto koncertom zároveň ukončili Innocence + Experience Tour, ktoré odštartovali 14. mája v Kanade.

 
Eagles of Death Metal vznikli v roku 1998 v kalifornskom meste Palm Desert. Formáciu tvoria Jesse Hughes a Josh Homme, známy aj z kapiel Queens of the Stone Age a Them Crooked Vultures. Dvojica vydala v roku 2004 prvý album Peace, Love, Death Metal a nadviazala naň nahrávkami Death By Sexy (2006), Heart On (2008) a spomínanou novinkou Zipper Down. Na konte majú tiež DVD By Sexy (2006). S kapelou vystupujú aj Dave Catching, Matt McJunkins, Julian Dorio a Eden Goldino.
 
U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú 13 štúdioviek, pričom v súčasnosti už pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (RollingStone.com)
Foto: Facebook.com/eaglesofdeathmetal

Súvisiaci interpreti: Eagles Of Death Metal, U2