Bratislavská indie-popová kapela Queer Jane pár dní po vydaní nového albumu Home predstavila videoklip k rovnomennej skladbe. "Cestovateľské" video inšpirované ilustráciami z detských kníh animoval a zostrihal Samuel Jánoš.

"Diváka som chcel preniesť do rozpohybovanej ilustrovanej knižky. Aj z formálneho hľadiska som sa snažil priblížiť tradičným ilustráciam detských kníh," hovorí mladý animátor.

Pieseň je prvým singlom z albumu Home, ktorý vyšiel vo štvrtok 1. decembra. Oproti minuloročnému debutu kapely sa nahrávka vyznačuje hĺbavejšími skladbami a temnejším zvukom. Tematicky je album zameraný na tému hľadania domova v živote plnom presúvania sa z miesta na miesto. Naživo ho prvýkrát predstavili v stredu na koncerte v Slovenskom rozhlase.


Queer Jane hrajú pesničkový rock s inšpiráciami v hudbe šesťdesiatych rokov, punku a folku. Kapela je na scéne od roku 2012 a tvorí ju spevák a gitarista Vladimír Nosáľ, basgitarista Lukáš Valter a bubeník a vokalista Adam Jánoš. Na konte majú niekoľko nominácií v rámci ankety Radio_Head Awards a v lete tohto roka si zahrali na Szigete, najväčšom festivale v strednej Európe.

Ich nový album album Home môžete počúvať, sťahovať či podporiť kúpou na Bandcampe.

Redakciu Hudba.sk informoval Vlado Nosáľ z kapely Queer Jane.

Foto: Soňa Maletz