Kapela SoaRé je mladé zoskupenie šiestich muzikantov, ktorí sa venujú interpretácii slovenskej populárnej hudby rôznych autorov."Pieseň Veselý les je výsledkom pokračovania v zámere o oživenie starých skladieb, ktoré svojho času interpretoval Ivan Krajíček."


Pôvodná skladba z roku 1917 Shelton Brooks Darktown Strutters Ball bola interpretovaná práve týmto spevákom. Slovenský text zložil Milan Lasica. "Ľahký melodický swing sme obohatili jazzovými a rock and rollovými prvkami, zaujímavosťou je, že sme mali početný komparz, ktorý bol vo fantastickom retro šate a dopĺňal skvelo atmosféru medzivojnového obdobia ktoré sme sa snažili vytvoriť a predostrieť divákovi."

Komparz tvorili priatelia a podporovatelia, ktorých mala pod palcom profesionálna tanečná skupina Noir Dance Company. "Klip nám režírovala mladá súrodenecká dvojica Lukáš a Ester Víznerovci z EMEDI productions v spolupráci s naším kameramanom Tomášom Malejčíkom z Tomavideo production. Kapela SoaRé nahrávala skladbu v SGT štúdiu v Spišskom Podhradí."


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu SoaRé Václav Matějovský.