Take Me Away From Here je krátky, no intenzívny výsledok spolupráce členov Ybliss, ktorí si dali za cieľ pretaviť do hudby pocity frustrácie a chaosu v čo najagresívnejšej forme. Skladba má vyjadrovať nepokoj a neistotu plynúcu z aktuálnej geopolitickej situácie vo svete. Náladu ťaživej beznádeje hudobníci vyjadrujú cez agresívny balíček screamov a metalového zvuku gitár.

"Text vo veľkej miere odkazuje na udalosti, ktoré negatívne ovplyvňujú životy ľudí. Nad týmito udalosťami nemajú kontrolu, ani možnosť úniku. Nachádzajú sa v pasci, z ktorej zúfalo kričia 'zober ma odtiaľto preč'," hovorí spevák a gitarista Tomáš Grega. "Do tejto skladby prispel riffom každý z nás, takže je to také naše spoločné gitarové dielo, ktoré je plné energie," opisuje tvorbu skladby gitarista Tibor Kurilla.

Kapela Ybliss sa tvrdými gitarovými riffmi prezentuje vo väčšine svojich skladieb, napríklad v dvoch predošlých tohtoročných singloch Alive a Remain. Väčšinou ich však dávkuje v menšom množstve a svoju "metalovejšiu" tvár prezentuje v kontraste s jemnejšími pasážami a melódiami. V novinke Take Me Away From Here však hrá trojica v superintenzívnom agresívnom móde od začiatku až do konca.

"Každý z nás prežíva rôzne vnútorné stavy a je nevyspytateľné, či vyústia do príjemného elektronického beatu alebo do nečitateľného revu gitár a dvojkopákov. Súčasný stav sveta, ktorý vidíme, nás podnietil k tej druhej možnosti. Javí sa nám ako rozbitý a chaotický, a nie sme si istí, či sa to zlepší." hovorí bubeník Martin Pisko, ktorý sa postaral o produkciu a abstraktný videoklip. 


Ybliss túto skladbu stihli predstaviť publiku ešte pred oficiálnym vydaním, a to na koncerte v klube Stromoradie v Prešove, kde si zahrali po boku kapiel IONS a Etterna.

Redakciu Hudba.sk za kapelu Ybliss informoval Martin Pisko. Správu sme upravili a doplnili.