Americká speváčka a skladateľka Billie Eilish v rozhovore pre magazín OK! priznala, že ju trápia nočné mory. "Nemám dobrý spánok. Mávam strašné sny, nočné mory. Akoby som sa po celú noc bála a potom sa zobudím. Niekedy mávam pokazený celý deň," vyjadrila sa 18-ročná hviezda.

V nočných morách však niekedy nájde aj inšpiráciu pre písanie nových skladieb. To je aj prípad jej aktuálneho singla Everything I Wanted, ktorý vydala v novembri ako bonus na reedícii albumu When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, za ktorý získala v januári päť cien Grammy. Len pár dní pred udeľovaním cien zverejnila k tejto skladbe videoklip, ktorý tiež pripomína nočnú moru, no zároveň podčiarkuje silný a hlboký vzťah s jej bratom Finneasom, ktorý je pre ňu veľkou oporou a je tiež spolutvorcom jej hudby.

Text piesne podľa Billie Eilish inšpiroval sen o tom, že spáchala samovraždu a nikoho to nezaujímalo. "Všetci moji priatelia a ľudia, s ktorými som pracovala, povedali, že 'Och, aj tak sme ju nemali radi'. V tom sne to bolo fanúšikom jedno. Ľudia na internete na mňa len hádzali špinu za to, že som sa zabila. A toto mnou naozaj zatriaslo," prezradila o nočnej more, kvôli ktorej napísala Everything I Wanted.


Talentovaná speváčka, celým menom Billie Eilish Pirate Baird O'Connell, debutovala už ako 13-ročná v roku 2015 so singlom Ocean Eyes, ktorá o dva roky neskôr vydala aj debutovej EP nahrávke Don't Smile at Me. Na jej zatiaľ jedinom dlhohrajúcom albume When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (2019) sa nachádza 14 skladieb, medzi ktorými sú aj single You Should See Me in a Crown, When the Party's Over, Bury a Friend, Wish You Were Gay a Bad Guy. Na konte má okrem piatich cien Grammy aj dve American Music Awards a ďalšie ocenenia.

Zdroj: SITA (Femalefirst.co.uk, archív) + Hudba.sk (o singli a videoklipe)
Foto: Facebook.com/billieeilish

Súvisiaci interpreti: Billie Eilish