Fanúšikovia a fanúšičky zosnulej americkej speváčky Niny Simone sa môžu tešiť na reedíciu jej albumu Fodder on My Wings (1982).

Novinka sa dostane na trh 3. apríla na vinyle, CD a po prvý raz aj v digitálnej forme. Zástupcovia interpretky zverejnili aj nové lyric video k piesni I Sing Just to Know That I’m Alive. Simone nahrala album v roku 1982 po tom, ako sa presťahovala do Paríža.


Nina Simone, vlastným menom Eunice Kathleen Waymon, sa narodila 21. februára 1933 v Tryone v Severnej Karolíne. Hudobníčka, ktorej tvorba v sebe spájala prvky klasickej hudby, džezu, blues, folku, r'n'b, gospelu aj popu, vydala počas svojho života desiatky albumov. Medzi jej najznámejšie piesne patria napríklad My Baby Just Cares For Me, I Put A Spell On You, Four Women, I Loves You, Porgy, Feeling Good, Don't Let Me Be Misunderstood, To Be Young, Gifted And Black, Mississippi Goddam či Ain't Got No, I Got Life.

Známa aktivistka za ľudské práva trpela v posledných rokoch života rakovinou prsníka a tiež bipolárnou poruchou osobnosti, ktorú jej diagnostikovali ešte koncom 80. rokov. Zomrela v spánku 21. apríla 2003 doma v prímorskom mestečku Carry-le-Rouet neďaleko Marseille. V roku 2018 ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/nina.simone

Súvisiaci interpreti: Nina Simone