Nie je všetko zlato, čo sa blyští. Na internete to platí o to viac. Dôkazom je prípad 42-ročného muža, ktorý sa vydával za kanadského speváka Justina Biebera a v jeho mene na internete sexuálne obťažoval deti.

Internetového úchyláka zatkla polícia v austrálskom Queenslande a čelí obvineniam z 931 sexuálnych deliktov, vrátane znásilnenia a obscénneho zaobchádzania s maloletými. Muž sa za 23-ročného interpreta, ktorý má množstvo neplnoletých fanúšikov, vydával na rôznych sociálnych sieťach či na Skype.

Takýmto spôsobom obťažoval 157 detí na celom svete, ktoré mu napríklad posielali svoje fotografie v domnení, že ich o to požiadal ich popový idol. Ako informovali zástupcovia polície, k obvineniam muža, ktorého už v minulosti za sexuálne delikty žalovali, prišlo po tom, čo mu prehľadali počítač a objavili v ňom detské explicitné materiály. Na vyšetrovaní sa podieľali aj zahraničné autority.

"Fakt, že tak veľa detí verilo, že komunikujú s touto konkrétnou celebritou, poukazuje na potrebu vážneho zhodnotenia, akými spôsobmi ako spoločnosť vzdelávame naše deti o bezpečnosti na internete," uviedol vo vyhlásení detektív inšpektor Jon Rouse a upozornil rodičov, aby boli v tomto prípade ostražitejší. Súdne pojednávanie s podozrivým sa uskutoční 6. apríla v Brisbane.

Zdroj: SITA (People.com, bbc.com)
Foto: SITA/Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber