Banskobystrický hudobník ViK vydal svoj prvý singel s názvom Obeta, ktorý je úvodnou piesňou z pripravovaného albumu. Vyznačuje sa silným elektronickým sprievodom, mohutnými bicími a basou a výraznými vokálmi.

ViK si tvorí hudbu aj texty sám, spolupracuje s nahrávacím štúdiom SPK Audio a o mix a mastering sa stará Ján Zborovjan z Audio Wizzards. Novinku zverejnil spolu s videoklipom, v ktorom si zahral aj známy herec Michal Ďuriš. Obsadil rolu arogantného oligarchu, ku ktorému prehovára jeho vlastné svedomie v podobe postavy, ktorú stvárnil samotný hudobník.

O tvorbu videa sa postaral Robo Bošeľa z Môľca records, člen skupiny Čendeš, ktorý ako tvorca klipov spolupracuje s viacerými folklórnymi umelcami a nakrútil aj videoklipy pre kapely Družina a IMT Smile (minuloročný duet Príliš osobná známosť s Nikol Štíbrovou).


"Obeta je výpoveďou toho, na koho sa zväčša hráme, nie sme to skutočne my, ale naše ego, ktoré nás ovládne, prerazí na povrch a urobí z nás emočné príšery. Avšak každá z tých príšer má svoje svedomie, ktoré sa prihovára," hovorí o piesni ViK. Základná myšlienka jeho tvorby je správne znázornenie emócie v každej piesni. "Hudba je emócia, nie sú to žiadne preteky kto je v čom najlepší. Ja pri tvorbe v podstate len spracujem do nástrojov to, čo sa mi dostane odniekiaľ z vesmíru do hlavy," dodáva.

Na leto 2020 plánuje koncerty, dovtedy by mali vyjsť ešte dva videoklipy.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol ViK. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.