Legenda slovenského popu sa dala dokopy s nováčikom českej hudobnej scény, aby spolu ukázali silu stretu generácií. Výsledkom je remix na hranici synth-popu a dubstepu.

Nový singel Slávou opitý (remix) vznikol skutočne netradične. Dvadsaťročný muzikant a producent Ollie Torr si pri počúvaní minulý rok vydaného CD Complete Box všimol a obľúbil pesničky z albumov Nemoderný chalan a Chlapec z ulice od Mira Žbirku. Oslovili ho natoľko, že sa rozhodol s nimi pracovať a pretaviť ich do súčasného zvuku.

"Dostal sa mi do ruky Mekyho Complete Box so všetkými cédečkami, ktoré vydal. Prekvapilo ma, že som na nich našiel aj synthpopové piesne ako napríklad Do člna alebo Slávou opitý. Inšpirovalo ma to k tomu, že som z niektorých urobil remixy,“ vysvetľuje Ollie. Mekyho to príjemne prekvapilo a rozhodol sa aktívne spolupracovať na tomto projekte. "Vždy som rád experimentoval a Ollie mi takto vlastne pripomenul množstvo mojich pesničiek, na ktoré som trochu pozabudol. Je to akási moja 'odvrátená' strana a po projekte Symphonic Album mi to veľmi dobre padlo," hovorí Miro. 

Prvou hotovou skladbou je remix pesničky Slávou opitý z LP Chlapec z ulice. Pieseň bola odpremiérovaná vo veľkonočnom kole SuperStar, kde bol Meky poradcom pre spevákov v česko-slovenskom kole a stretla sa s veľkým záujmom. K pesničke sa v týchto dňoch pripravuje videoklip, ktorý sa objaví už čoskoro.


Po jubilejnom, naozaj úspešnom roku 2012 spevák vôbec nezaháľa a pripravuje nové prekvapenia pre svojich fanúšikov. Pred letom to budú dva exkluzívne české a jeden slovenský koncert Abbey Road Night v Prahe, Brne a Bratislave. Na nich sa predstavia zaujímaví interpreti, ktorí momentálne nahrávajú v legendárnom londýnskom štúdiu a Miro tam predvedie svoje piesne v akustickej podobe. Na jeseň sa objaví aj DVD Complete Box s úplnou videografiou a bonusmi. 

Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka