Bratislavská legenda žánru ska, skupina Polemic, úspešne odštartovala turné k novému albumu HEY! BA-BA-RE-BOP. Už tento piatok (12.4.) sa uskutoční najväčší koncert šnúry, ktorý bude v mnohom výnimočný. Polemic pokrstí album, prídu hviezdni hostia, bude sa točiť klip a Hudba.sk to všetko prinesie až k Vám domov!

Aktualizácia (12.4.2013): Sledujte priamy prenos TU

Jarné koncertné turné Polemic Sony Xperia Tour 2013 je v plnom prúde. Novú, vyše dvojhodinovú šou si mohli minulý piatok a sobotu vychutnať fanúšikovia v Trenčíne a v Šali. "To, čo sme sľúbili, sme aj dodržali. Fanúšikom sme zahrali bez prestávky viac ako dve hodiny, ktoré boli spestrené výhradne pre tento projekt vystúpením tanečníc aj hosťujúcej vokalistky Adely Husárovej. Celú nedeľu sme sa z toho emocionálneho zážitku aj fyzickej námahy dávali dokopy," hovoria členovia kapely.

Počas tohto týždňa Polemic, ktorý tento rok oslavuje 25 rokov na scéne, roztancuje publikum v Banskej Bystrici, Nitre, Bratislave a Žiline. Domáci koncert v MMC bude najväčší z celej šnúry a je s ním spojených niekoľko prekvapení. Prvým je priamy prenos na Hudba.sk, ktorý prebehne od 20:30, stačí prísť v piatok večer na titulku hudba.zoznam.sk a v boxe hlavných správ nájdete článok, v ktorom sa uskutoční exkluzívne vysielanie. Samozrejme, najlepšie je zažiť koncert naživo, no ak sa Vám to nepodarí, môžete si aspoň sprostredkovane vychutnať všetko ostatné, čo kapela na domácom koncerte chystá.

Krst albumu aj s utajenými, no zaručene hviezdnymi hosťami

Bratislavské vystúpenie bude pre samotných návštevníkov MMC výnimočné predovšetkým vďaka neoficiálnemu krstu nového albumu HEY! BA-BA-RE-BOP. Počas špeciálneho koncertu sa predstaví tiež viacero hostí, ktorí si spoločne s Polemicom na novej doske zaspievali. Sú medzi nimi také zvučné mená ako Pavol Habera, Zuzana Smatanová, Robo Grigorov, Zdenka Predná, Katka Knechtová, či Matěj Ruppert z Monkey Business. Zatiaľ však nie je známe, kto z nich príde na bratislavský krst.

"Pri niektorých skladbách sme vedeli už rok vopred, že tam chceme mať hosťa, pri iných to tak nejako prišlo. Oslovovali sme ľudí, ktorých uznávame pre ich spevácke kvality, ktorí sú nám ľudsky sympatickí a poznáme sa s nimi," uviedol o výbere hostí pre agentúru SITA textár, trubkár a spevák formácie Peter Opet. "Mali sme cieľ, aby pesničky svojimi speváckymi kvalitami posunuli tam, kam ich už my nevieme posunúť. "Máme radi pestrosť a nechceli sme sa na siedmom štúdiovom albume opakovať. Keď už chceme hrať ska, tie mantinely sú dosť úzke a týmito hosťovačkami sa to dá odlíšiť," dodal muzikant.

Viac sa dočítate vo veľkom rozhovore s Polemicom, ktorý zverejníme už zajtra. Zatiaľ si prečítajte našu recenziu nového albumu, ktorý priniesol jar a vyvoláva chuť na leto. Ak si chcete spraviť názor sami, pustite si nový album, legálne a zdarma!


Videoklip budú natáčať aj fanúšikovia

Ďalším milým prekvapením domáceho koncertu je nakrúcanie videoklipu. "Práve bratislavský koncert, na ktorý sa zmestí najviac našich fanúšikov, sme si vybrali ako lokáciu na nakrúcanie nášho nového videoklipu – prvého k našej novej platni," vysvetľujú členovia kapely.

Čerešničkou na torte bude interakcia s fanúšikmi. "Kameramanmi" totiž budú aj oni samotní. Na všetkých štyroch tohtotýždňových koncertoch sa budú môcť návštevníci zapojiť do nakrúcania a zasúťažiť si o nové nadupané mobilné telefóny od sponzora turné. Vašou úlohou bude zachytiť zábavu počas večera aj zo svojho pohľadu, teda na svoje mobilné telefóny. Najkrajšie zábery kapely ale aj svojich priateľov budú môcť fanúšikovia následne zavesiť na špeciálne vytvorený portál (link nájdete od stredy na oficiálnom webe www.polemic.sk).

Z najvydarenejších a najkvalitnejšie nakrútených okamihov napokon Polemic spolu s režisérom Marekom Mackovičom vyberie niekoľko momentov, ktoré sa stanú súčasťou oficiálneho videoklipu. Spomedzi fanúšikov, ktorí pošlú svoje zábery, budú vyžrebovaní dvaja výhercovia, ktorí za odmenu dostanú najnovší model štýlového smartfónu SONY Xperia J. Všetci tí, ktorých zábery sa v klipe použijú, dostanú ako odmenu nový album HEY! BA-BA-RE-BOP. Do súťaže sa okrem Bratislavy sa budú môcť zapojiť aj návštevníci tohtotýždňových koncertov v Banskej Bystrici, Nitre a Žiline.

Termíny a miesta Polemic Sony Xperia Tour 2013:

5. 4. - Trenčín, Piano Club
6. 4. - Šaľa, Metro Klub
10. 4. - Banská Bystrica, Ministry
11. 4. - Nitra, Nová Pekáreň
12. 4. - Bratislava, MMC - PREDPREDAJ
13. 4. - Žilina, Smerr Pub
19. 4. - Čadca, Športová hala pri futbalovom štadióne
20. 4. - Martin, Kozel Pub
24. 4. - Prešov, Bizarre
25. 4. - Košice, Collosseum
26. 4. - Nové Mesto nad Váhom, Za rampami
27. 4. - Hruštín, Dom kultúry
4. 5. - Partizánske, SPY Club

Zdroj: Soul For Show, SITA, Hudba.sk
Foto: Táňa Hojčová

Súvisiaci interpreti: Polemic